Osa Keilaniemen isoista hankkeista odotustilassa: jättiravintola menetti varauksensa, ennätyskorkea hotellitorni epävarma – tori ja parkkiluola etenevät

Rakentaminen: Meren päälle kaavaillun jättiravintolan varaus päättyi. Ennätyskorkea hotellitornikaan ei ole edennyt. Sen sijaan Keilaniemen tori valmistuu pian ja parkkiluola etenee.

Keilaniemessä on käynnissä mittavia suunnitelmia ja hankkeita, joista osa myös on kariutunut tai muuttunut matkan varrella.

SRV suunnitteli alun perin Keilaniemeen neljää pyöreää asuintornia. Tämänhetkinen tilanne on, että SRV on toteuttamassa Espoon sille myymälle tontille kaksi asuintornia, joista ensimmäisen rakentaminen voisi alkaa ensi vuoden lopulla. Tosin asuntojen ennakkomarkkinointi ei ole vielä alkanut.

Kolmannelle asuintornille tarkoitettu tontti on kaupungin omistuksessa ja neljännen, pohjoisimpana sijaitsevan tornin toteuttaa NCC.

– Siitä ei tule pyöreää asuintornia, vaan eräänlainen hybridi, jossa on toimistotiloja alakerroksissa ja asuntoja yläkerroksissa, kertoo Tapiolan projektinjohtaja Antti Mäkinen.

Meren päälle kaavaillun, liki tuhannen asiakkaan jättiravintolan varaus päättyi kesäkuussa.

– Suunnitteluvaraus oli voimassa 2,5 vuotta. Kaupungin näkövinkkelistä hanke ei lähtenyt liikkeelle varausaikana, toteaa Mäkinen.

Ravintolahankkeen taustalla ovat muun muassa ravintoloitsijana tunnettu Mehdi Younes sekä Villa Kataya -tapahtumatilaa Helsingin Lauttasaaressa pyörittävä Juha Aalto. Younesin mukaan he ovat edelleen toteuttamassa ravintolahanketta Keilaniemeen.

– Meillä oli jo rahoitus sovittuna, mutta se vedettiin pois koronan vuoksi, hän sanoo.

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto varasi Keilaniemen rannan edustalta alueen ravintolan kehittämistä ja suunnittelua varten jo vuonna 2017

– Ravintolahanke on ollut vireillä pitkään ja olemme edelleen tosissamme sen kanssa. Nyt pohditaan mitä, milloin ja miten, Younes toteaa.

Norjalaisen kiinteistöyhtiön AB Invest AS:n Keilaniemeen suunnittelema hotelli- ja kongressikeskuskaan ei ole edennyt.

– Se liittyy varmaan koronatilanteeseen. Jatkuuko suunnittelu ja miten se jatkuu, on avoinna. Varaus on tällä hetkellä voimassa, selvittää Mäkinen.

Hotellista suunniteltiin alun perin 660 huoneen kompleksia, jonka korkeus olisi ollut noin 200 metriä. Toteutuessaan se olisi Suomen korkeimpia rakennuksia.

Vielä tämän vuoden aikana valmistuu Keilaniemen tori metroaseman viereen. Torille on tulossa jossain vaiheessa myös ravintolatoimintaa.

Pikaraitiotie raidejokerin päätepysäkki tulee metroaseman viereen.

Keilalampi-kiinteistön peruskorjaus on valmistumassa. Keilalampi on osa Regeneron Keilaniemenranta-hanketta, johon kuuluu muun muassa Keilaniemen torin paviljongit, toimisto- ja hotellitornin rakentaminen sekä jo toteutettu entisen Fortumin tornin remontointi Accountorille. Kohteet valmistuvat vaiheittain ja kokonaisuuden on määrä olla valmis 2024.

Keilaniemeen on suunnitteilla myös hyvinvointikeskus, johon on tulossa uima-altaita, kokoontumistiloja, kahvila ja ravintola. Hankkeen taustalla on Nordic Urban Oy, joka omistaa myös Helsingissä sijaitsevan Allas Sea Poolin.

– Rantapromenadin täytyy olla valmis ennen kuin hyvinvointikeskus voi aloittaa, toteaa Mäkinen.

Rantapromenadin, joka on osa Rantaraittia, on tarkoitus valmistua 2024.

Keilaniemeen suunnitellaan maanalaista pysäköintilaitosta, johon mahtuisi enimmillään 3 000 autoa. Pysäköintilaitos on tarkoitus toteuttaa vaiheittain niin, että ensimmäisessä vaiheessa tehtäisiin paikat 1 500 autolle. Elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti maanantaina jatkaa Regeneron suunnitteluvarausta. Pysäköintilaitoksen louhimista maan alle käsitellään pian valtuustossa.

Tällä hetkellä Keilaniemessä ei ole yhtään asukasta. Mäkinen arvioi, että kymmenen vuoden päästä asukasluku voisi olla noin 3 000.

– Lähtökohta on, että Keilaniemi on työpaikka-alue tulevaisuudessakin. Alueesta tule kuitenkin elävämpi ja viihtyisämpi, kun siellä on jonkin verran asukkaita ja sen myötä palveluja.

Opiskelija-asuntoja ja paloasema

Otaniemeen asuntoja tuhansille uusille asukkaille

Otaniemeen entiselle Poliisiopiston tontille on tulossa lisää Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan AYY:n ja Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoasin opiskelija-asuntoja viime vuonna valmistuneiden lisäksi. Sinne tulee myös paloasema. Otaniemen paloasema tulee opiskelijoille rakennettavan asuinkerrostalon alakertaan.

– Hanke etene hyvin ja rakennustöiden on tarkoitus alkaa vuonna 2022, kertoo Tapiolan projektinjohtaja Antti Mäkinen.

Niin ikään Otaniemen puolelle Senaatti-kiinteistöjen ja Aalto-yliopiston omistamalle maalle on tarkoitus rakentaa asuntoja tuhansille uusille asukkaille.

– Alueen asemakaava ei ole vielä valmis, toteaa Mäkinen.

Raidejokerin pysäkki tulee Otaniementien alkupäähän.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut