Poliisi: Mökkimurrot lisääntyneet Länsi-Uudellamaalla – kasvua etenkin Espoossa, Kirkkonummella ja Siuntiossa

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen mukaan mökeistä anastetaan kaikkea, mitä niissä on tarjolla ja mikä kelpaa myytäväksi verkossa. Johanna Erjonsalo

Mökkimurtojen määrä on kasvanut Länsi-Uudenmaan alueella tänä vuonna verrattuna viime vuoteen, tiedottaa Länsi-Uudenmaan poliisilaitos.

Poliisille on tänä vuonna ilmoitettu 79 Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella tapahtunutta mökkimurtoa, mikä on hieman alle kolmanneksen enemmän kuin viime vuonna. Länsi-Uudenmaan poliisilaitos toimii kymmenen kunnan alueella Länsi-Uudellamaalla.

Suurin prosentuaalinen kasvu mökkimurroissa – noin 57 prosenttia – on poliisilaitoksen mukaan ollut Espoon, Kirkkonummen ja Siuntion alueilla. Poliisin mukaan mökkimurtojen määrä pysyi alkuvuodesta ennallaan edelliseen vuoteen nähden ennallaan, mutta vuoden mittaan murtomäärät ovat kasvaneet.

– Yleensä huumausainerikollisuuden kasvu näkyy myös mökkimurtojen määrässä. Ovatko mökeiltä koteihin palanneet etätyöläiset ja mökkien tyhjentymiset vaikuttaneet myös murtojen määrän nousuun, apulaispoliisipäällikkö Kimmo Markkula pohtii Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen tiedotteessa.

Mökeistä viedään poliisin mukaan kaikkea, mitä niissä on tarjolla ja mikä kelpaa myytäväksi verkossa. Voroille kelpaavat esimerkiksi arvotavarat, työkalut, mopot ja perämoottorit.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen mukaan asuntomurtojen määrä sen alueella on puolestaan vähentynyt vajaat 15 prosenttia.

Poliisin vinkit mökkimurtojen ehkäisyyn

Naapurivalvonta – valvotaan toinen toistemme mökkejä

Älä jätä arvo-omaisuutta saataville

Kuvaa sinulle tärkeä omaisuus ja ota tunnisteet ylös

Murto- ja kameravalvonta on hyvä ennalta estävä asia ja mahdollisen rikoksen tapahduttua hyvä apu poliisille

Lähde: Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen tiedote

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut