Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Joitain yksittäisiä suunnitelmia" – poliisi aavistaa rähinätöntä itsenäisyyspäivää

Helsingin itsenäisyyspäivää saadaan näillä näkymin juhlia rauhallisissa merkeissä. Etelä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt kaikkien yli 10 hengen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämisen sisätiloissa ja ulkotiloissa Helsingin alueella. Avin mukaan pienempiäkään tilaisuuksia ei tule järjestää, ellei se ole aivan välttämätöntä.

– Tämän hetkisten tietojen mukaan perinteisten itsenäisyyspäivän mielenosoitusten järjestäjät toimivat vastuullisesti tässä epidemiatilanteessa ja ovat peruneet tapahtumansa täällä Helsingissä. Joitain yksittäisiä suunnitelmia on tullut sosiaalisen median kanavilla eteen, mutta näyttää siltä, että avin määräyksiä noudatetaan, eikä isompia kokoontumisia ole tulossa, kertoo komisario Jarmo Heinonen Helsingin poliisilaitoksen tiedotteessa.

Helsingin poliisi on kuitenkin varautunut itsenäisyyspäiväviikonloppuun riittävin resurssein, ja valvoo avin määräysten toteutumista kokoontumislain mukaisten yleisten kokousten ja yleisötilaisuuksien osalta.

– Poliisi seuraa tilannetta jatkuvasti ja tarvittaessa voimme antaa tukea myös muille laitoksille, jos mielenosoituksia järjestetään jossain muussa kaupungissa, Heinonen jatkaa.

Helsingin poliisi kertoo itsenäisyyspäivän sujumisesta Twitterissä tilillä @HelsinkiPoliisi eli www.twitter.com/helsinkipoliisi.