Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoo-mitalin saa tänään 14 henkilöä – joukossa tartuntatautihoitaja, ravintolayrittäjiä ja urheilijoita

Espoon kaupunki on perinteiseen tapaan muistanut mitalilla henkilöitä, jotka ovat tavalla tai toisella tehneet työtä kaupungin hyväksi.

Espoo-mitalin saa tänään 14 henkilöä. Mitalistit esitellään kello 14 alkavassa verkkolähetyksessä, joka korvaa Espoon perinteisesti järjestämän itsenäisyyspäivän juhlakonsertin.

Mitalin saajien joukossa ovat koronataistelun etulinjassa toimineet Espoon kaupungin tartuntatautihoitaja Laura-Maria Lehtonen ja piakkoin eläkkeelle siirtyvä perusturvajohtaja Juha Metso.

Myös Espoon hiippakunnan piispa Kaisamari Hintikka saa mitalin.

Ravinto-alalta mitalin saavat pitkään Niittykummussa sijainneen Gallows Bird -olutravintolan yrittäjät Lea Rantala ja Tom Aschan. Ravintola sulkeutui marraskuussa.

Ravintolamaailmasta mitalin saa myös elokuussa Olarin Panimon toimitusjohtaja aloittanut Tommi Koistinen, joka tunnetaan myös suomiräpin maailmassa taiteilijanimellä Setä Koponen.

Politiikan saralta mitalin saavat kansanedustaja ja pitkän linjan espoolaisvaltuutettu Tiina Elo (vihr.), Espoon perinneseuran puheenjohtaja ja kaupunginvaltuutettu Martti Hellström (sd.) ja Pohjolan sairaalan toimitusjohtaja, valtuutettu Markus Torkki (kok.).

Hellström on monelle tuttu myös entisenä Auroran koulun rehtorina. Hän jäi virasta eläkkeelle vuonna 2014.

Urheilumaailmasta mitalin saavat squashinpelaaja Emilia Soini, kilpapurjehtija Oskari Muhonen ja Espoon Jääurheilun Tuki ry:n toiminnanjohtaja Jari Nyberg.

Emilia Soini edustaa edelleen Espoo Squash Rackets Clubia. Soini on maamme paras naissquashinpelaaja ja on noussut maailmanlistalla ensimmäisen kerran 50 parhaan joukkoon, sijalle 49. Soini on myös voittanut kaksi viimeisintä SM-kultaa.

Espoon Pursiseuraa edustava Finnjolla-purjehtija Muhonen voitti luokassaan tänä vuonna kolmannen kerran alle 23-vuotiaiden MM-kultaa. Voitto oli ylivoimainen. Valittiin tänä vuonna myös vuoden purjehtijaksi kolmatta kertaa.

Jari Nyberg on johtanut Espoon Jääurheilun Tuki -yhdistystä vuodesta 1999. Yhdistys hallinnoi rakentamiaan harjoitusjäähalleja Espoonlahden, Laaksolahden, Leppävaaran ja Matinkylän urheilupuistoissa. Suurhanke Matinkylän jääurheilukeskus valmistuu ensi kesänä.

Lisäksi mitalin saavat Espoon Sotaveteraanit ry:n hallituksen jäsen Helena Luukkonen sekä Espoon Diakoniasäätiön kehittämispäällikkö Jyrki Myllärniemi.

Mitalitaiteilija Kauko Räsäsen suunnittelemaa Espoo-mitalia on jaettu tunnustukseksi ansiokkaasta toiminnasta kaupungin hyväksi yli 500 henkilölle vuodesta 1972 alkaen.

Mitalinsaajat päättää Espoon kaupungin mitalitoimikunta.

Itsenäisyyspäivän juhlakonsertti julkaistaan koronarajoitusten vuoksi ennakkoon taltioituna. Konserttia voi seurata 6. joulukuuta kello 14 alkaen osoitteessa espoo.fi/livetapahtumat.

Konsertissa esiintyy Espoo Big Band johtajanaan Ville Vannemaa ja solisteinaan Erin ja Kasmir sekä sopraano Laura Pyrrö.

Mukana juhlassa ovat myös Uusi Kipparikvartetti sekä Sunan koulun kuoro Tiina Raulan johdolla. Juhlakonsertin juontaa näyttelijä Christoffer Strandberg.