Espoon kouluissa ja päiväkodeissa vain vähän jatkotartuntoja – Neljä prosenttia koronatartunnoista koulumaailmasta

Espoon peruskouluissa on tarkoitus jatkaa lähiopetusta hyvää hygieniaa ja suosituksia noudattaen. Arkisto / Aake Roininen

Lasten ja nuorten kotikaranteenit ovat toimineet, sillä altistumisista huolimatta korona ei ole lähtenyt leviämään kouluissa ja päiväkodeissa, toteaa Espoon kaupunki tiedotteessa.

Kaupungin mukaan jatkotartuntoja on todettu vain vähän suhteessa tartuntojen kokonaismäärään ja altistustilanteiden määrään.

Viimeisen kahden viikon aikana neljä prosenttia koronatartunnoista on ollut peräisin varhaiskasvatuksesta sekä kouluista ja muista oppilaitoksista.

Espoon sivistystoimen johtaja Harri Rinta-aho toivoo tiedotteessa kaikkien keskittyvän nyt noudattamaan viranomaissuosituksia, jotta lapset ja nuoret saadaan pidettyä lähiopetuksessa.

Keväällä jouduttiin turvautumaan laajalti etäopetukseen. Nyt Espoon peruskouluissa on tarkoitus jatkaa lähiopetusta hyvää hygieniaa ja suosituksia noudattaen.

Koronaviruksen leviämistä pyritään hillitsemään muun muassa kotikaranteeneilla.

Esimerkiksi marraskuun viimeisellä viikolla Espoon kouluista ja päiväkodeista oli asetettu kotikaranteeniin noin 560 lasta, nuorta ja aikuista. Tämä on alle prosentti varhaiskasvatuksessa ja kouluissa olevista henkilöistä.

Tautitapauksia oli yhteensä noin 20.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut