Sanna Svahnista Espoon perusturvajohtaja – valinnasta jouduttiin äänestämään

Espoon uudesta perusturvajohtajasta jouduttiin äänestämään maanantai-iltana kahden ehdokkaan välillä.

Kaupunginvaltuusto valitsi selvällä äänten enemmistöllä virkaan lääketieteen tohtori Sanna Svahnin. Hän on tälläkin hetkellä Espoon kaupungin palveluksessa terveyspalvelujen johtajana.

Osa kokoomuksen valtuustoryhmää olisi halunnut valita virkaan Jorma Haapasen, joka toimii palveluketjun johtajana Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymässä.

Haapasen valintaa ehdottanut kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Henrik Vuornos totesi, että sekä Svahn että Haapanen ovat hakijajoukosta kirkkaasti parhaat. Haapasen hyväksi valinnassa painoivat Vuornoksen mukaan erityisesti hänen ansionsa muutosjohtajana.

Suljetussa lippuäänestyksessä Svahn sai 60 ääntä ja Haapanen 15. Koko kokoomuksen ryhmä ei ollut Haapasen takana, koska ryhmässä on 28 valtuutettua.

Aiemmin päivällä myös kaupunginhallitus äänesti perusturvajohtajasta.

Svahn sai 10 ääntä ja Haapanen 3, kun kaksi jäsentä äänesti tyhjää.

Svahn oli myös kaupunginjohtaja Jukka Mäkelän ehdokas perusturvajohtajan virkaan.

Haapanen on pitkään toiminut soteasioissa Kotkassa ja Kymenlaaksossa. Hän asuu Kirkkonummella ja on ollut paikallisessa kuntapolitiikassa mukana kokoomuksen riveissä. Hänet on usein nähty kaupunginjohtajavalinnoissa hakijoiden joukossa eri puolilla Etelä-Suomen.

Svahn on toiminut lähes neljä vuotta Espoon kaupungin terveyspalvelujen johtajana. Sitä ennen hän työskenteli Attendo Terveyspalvelut Oy:ssa johtajana.

Espoo nykyinen perusturvajohtaja Juha Metso on jäämässä eläkkeelle alkuvuodesta.

Metso tulee hoitaneeksi Espoon perusturvajohtajan tehtävää kahdenkymmenen vuoden ajan.

Perusturvajohtaja vastaa kaupungin suurimmasta toimialasta sosiaali- ja terveystoimesta, jossa työskentelee lähes 4 000 ihmistä. Virka on vakinainen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut