Ammattiopiston Leppävaaran rakennus sai Hurraa-palkinnon

Oppilaitoksen julkisivuja verhoavat keraamiset putkiprofiilit. Sisäpiha-alueen julkisivu on puuverhoiltu. Sirpa Repo

Invalidisäätiön rakennuttamalle Ammattiopisto LIVE:lle on myönnetty Espoon rakennuslautakunnan ja rakennusvalvontakeskuksen vuotuinen Hurraa-palkinto. Oppilaitos, joka on tarkoitettu 1 200 opiskelijalle, valmistui tämän vuoden tammikuussa Puustellinmäelle Leppävaaraan.

Valinta tehtiin kuuden ehdokkaan joukosta. LIVE:n rakennus nousi voittajaksi alueen arvoa kohottavalla arkkitehtuurillaan ja vaikuttavilla sisätiloillaan. Niiden kiitellään muodostavat kannustavan ja esteettömän oppimisympäristön erityisoppilaille.

Valinnan perusteluissa rakennuksen todetaan olevan kaunis. Se on istutettu esimerkillisesti maastoon ja ympäristöön. Palkittu rakennus on aivan Turuntien kupeessa ja näkyy myös rantaradalle.

Kohteen suunnittelusta vastasi Linja Arkkitehdit Oy ja pääurakoitsijana toimi Arkta Rakennuskultti Oy.

Kunniamaininnan sai Keilaniemen uudistettu Raaden hammas. Tämä Nesteen tornin peruskorjaus ja laajennus oli yksi Hurraa-palkinnon ehdokkaista.

Alun perin Nesteen pääkonttoriksi suunniteltu toimistotorni valmistui vuona 1976. Accountor Toweriksi ristitty 21-kerroksinen torni saavutti kilpailussa yleisön äänestyssuosion.

Kunniamaininnan perusteluissa kiitellään rakennuksen käyttötarkoituksen monipuolistumista.

Kohteen uudistumisen suunnittelusta vastasi Arkkitehtitoimisto SARC Oy ja pääurakoitsijana toimi YIT Suomi Oy.

Hurraa-tunnustuspalkinto on vuosittain jaettava espoolainen hatunnosto erityisen onnistuneesti toteutuneelle rakennettuun ympäristöön liittyvälle teolle. Palkinto on jaettu vuodesta 2014 lähtien.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut