Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vanhasta kansanopistosta Kauklahdessa kaavaillaan matkailuhelmeä: suunnitteilla ainakin kahvila, pienpanimo sekä majoitustiloja

Uudet tuulet alkavat puhaltaa Finnsin alueella Kauklahdessa, kun Finns Gård Oy lähtee kehittämään aluetta ja sen toimintaa.

Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia on juuri tehnyt vuokrasopimuksen Finns Gård Oy:n kanssa Espoon Finnsin kansanopistoalueen ja rakennusten vuokraamisesta Finns Gård Oy:lle.

Finns Omnia sijaitsee Kauklahdessa Espoon kartanon naapurissa, ja alue on Suomen vanhimpia säilyneitä kansanopistokokonaisuuksia. Kansanopiston toiminta alkoi jo 1800-luvun lopulla.

Finns Gård Oy aikoo kunnostaa rakennukset ja kehittää toimintaa sopivaksi niin paikallisille asukkaille kuin kotimaisille ja kansainvälisille matkailijoillekin. Alueelle suunnitellaan uusia palveluita, jotka rakentuvat muun muassa paikallisuuden ja luontoarvojen varaan.

Alueelle on määrä avata rakennusten remontin jälkeen muun muassa majoitus- ja ravintolatiloja, kahvila, pienpanimo, leipomo sekä co-working tiloja.

Finns folkhögskolanin aluetta pidetään yhtenä Espoon hienoimmista, kokonaisuutena säilyneistä miljöistä.

Muokattu 9.12.2020 vaihdettu kuvaksi Finnsin kansanopiston rakennus.