Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhä useampi narahtaa ajamisesta liikenteestä poistetulla ajoneuvolla – "Vain yksi kauppareissu" voi tulla todella kalliiksi

Satoja kuljettajia on jäänyt tänä vuonna kiinni liikennekäytöstä poistetulla ajoneuvolla ajamisesta.

Toukokuussa tällaisia kuljettajia narahti 470. Määrä on suurin vuosiin, tiedottaa Liikennevakuutuskeskus. Viime vuosina kiinnijääneitä on tyypillisesti ollut 200-300 kuukaudessa.

Osa rikkomuksista on tahattomia, mutta seuraukset siitä huolimatta kalliiksi.

Liikennekäytöstä poistetulla ajoneuvolla ei saa ajaa lainkaan. Tavatessaan tällaisen liikenteessä poliisi voi ottaa siitä kilvet pois.

Luvattomasta käytöstä seuraa lisäksi takautuvia maksuja eli korotettuja vakuutusmaksuja ja yleensä myös ajoneuvovero.

Maksut lasketaan koko siltä ajalta, kun ajoneuvo on ollut poistettuna liikennekäytöstä, vaikka ajoneuvolla olisi ajettu luvatta vain yhtenä päivänä. Maksuseurauksia tulee huolimatta siitä, onko liikennevakuutus irtisanottu vai merkitty niin sanotusti passiiviseksi poiston ajaksi.

– Keväällä koronaepidemian alkaessa ajoneuvoja poistettiin liikennekäytöstä tavallista enemmän, esimerkiksi etätöiden ja taloudellisten syiden vuoksi. Ja tavallista enemmän jäätiin sitten myös kiinni näillä ajoneuvoilla luvatta ajamisesta, Liikennevakuutuskeskuksen johtaja Janne Jumppanen toteaa tiedotteessa.

Kaikki eivät aja käytöstä poistetulla ajoneuvolla tarkoituksella.

– Luvatta ajaneiden joukossa oli luultavasti paljon tahattomiakin unohduksia, Jumppanen sanoo ja lisää, että monella saattoi olla kiusaus hoitaa ’vain yksi kauppareissu’.

Jumppanen muistuttaa, että tulee olla tarkkana, kun ajoneuvon poistaa liikennekäytöstä.

– Kauppareissun hinta nousee kalliiksi, kun ajoneuvon vakuutusmaksut pitää maksaa korotettuna kuukausien ajalta, ei vain tuon yhden luvattoman reissun ajalta.

Mikäli ajoneuvon liikennevakuutus on kokonaan irtisanottu, ajoneuvon omistaja ei saa kolaritapauksissa lainkaan korvauksia. Ei siinäkään tapauksessa, vaikka olisi vammautunut työkyvyttömäksi.

Lakisääteisestä liikennevakuutuksesta korvataan kolarin syyttömälle osapuolelle sekä omaisuus- että henkilövahingot

Syyttömien osapuolten korvausten takaamiseksi Liikennevakuutuskeskus perii liikennevakuutuksensa laiminlyöneiltä vakuuttamattomuusmaksut takautuvasti.

– Takautuvat maksut ja vahingonkorvauksia ilman jääminen voivat tulla erittäin kalliiksi. En toivo tällaisia seurauksia kenellekään. Huolehtikaa ajoneuvonne velvollisuuksista. Kun ajoneuvolla ajetaan, sen tulee olla rekisteröitynä liikennekäyttöön ja lakisääteisen liikennevakuutuksen voimassa, Jumppanen kiteyttää.

Nykyisellä valvonnalla kaikkia tapauksia ei vielä saada kiinni, sillä valvontateknologia on vielä kehitysvaiheessa. Liikennekäytöstä poistetulla ajoneuvolla ajamisesta nalkkiin jääneiden määrä kasvaa silti joka vuosi.

– Ajoneuvonsa velvollisuuksien laiminlyövien takia valtion budjettiin jää saamatta useiden miljoonien eurojen edestä ajoneuvoveroja. Lisäksi viime kädessä liikennevakuutuksen laiminlyönnit voivat nostaa vakuutusten hintoja, Jumppanen toteaa.