Helikopteri kiertelee Espoossa ja Kirkkonummella pimeän aikana – ilmasta käsin tutkitaan lämpövuotoja

Fortumin kaukolämpöverkkoa tutkitaan helikopterista lämpökameran avulla Espoossa ja Kirkkonummella joulukuun aikana.

Helikopterilennot tehdään auringonlaskun jälkeen, jolloin maanpinta on tasalämpöinen ja liikennettä on vähemmän kuin päivällä valoisan aikaan.

Lämpökamerakuvien ja tietokoneanalyysien avulla tutkitaan maanpinnan lämpötilaeroja ja paikannetaan mahdollisia lämpövuoto- ja eristevauriokohtia.

Helikopterilennot ovat tällä hetkellä Fortumin mukaan luotettavin tapa etsiä mahdollisia vuotoja, mutta muutakin tekniikkaa on tulossa.

Ennen kesää pilotoiduissa satelliittikuvauksissa havaittiin, että satelliittikuvat eivät pysty vielä riittävällä tarkkuudella paikantamaan etenkään pieniä lämpötilaeroja.

Kuvien tarkkuuden parantuessa ja kuvantamisvälien tihentyessä niiden uskotaan edelleen olevan hyvä tapa vuotojen löytämiseen, Fortumista kerrotaan.

Helikopteri kiertää kuvaamassa 10.–31.12. (poislukien juhlapyhät) seuraavilla alueilla: Espoon Keskus, Latokaski, Nöykkiö, Soukka, Espoonlahti, Kivenlahti, Tillinmäki, Saunalahti, Kurttila, Harmaaniitty, Vanttila, Kauklahti, Sundsberg, Masala, Jorvas, Kirkkonummen keskusta, Gesterby, Kolsari, Kantvik.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut