Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lähes 200 huoneen kylpylähotelli on myytävänä – ostajaa haetaan myös ulkomailta

Siuntion Kylpylänä tunnettu iso hotellikiinteistö on myytävänä. Tällä hetkellä kylpylä-hotellissa on vuokralaisena Scandic, mutta koronan takia hotelli on suljettu.

Kiinteistön omistaa Miina Sillanpää Säätiö, joka on pitkän aikavälin suunnitelmiensa mukaisesti päättänyt luopua hotellin omistajuudesta, sillä se ei tänä päivänä vastaa säätiön ydintoimintaa.

Säätiöllä ja sitä edeltävällä Helsingin Taloustyöntekijän Yhdistyksellä on pitkät juuret Siuntiossa.

Hotellin lähistöllä oleva Lepopirtti-niminen huvila hankittiin vuonna 1921 kotiapulaisten loma- ja virkistyspaikaksi.

Siuntion Kylpylä rakennettiin Lepopirtin läheisyyteen 1976, jonka jälkeen toimintaa laajennettiin, ja kylpylähotellista kehittyi vuosien varrella monipuolinen kuntoutus- ja hyvinvointipalveluja tarjoava keskus.

Nykyään Scandic Siuntio hotellissa on 191 huonetta, laajat kokoustilat, ravintola, kuntoutus- ja liikuntatilat, sekä kylpylä.

Kiinteistöä myy kansainvälinen kiinteistöalan neuvonantaja ja hotelleihin erikoistunut Christie&Co. Uutta omistajaa hotellille haetaan sekä kotimaasta että ulkomailta.

Scandic Siuntio on suljettu tällä hetkellä koronaepidemian johdosta. Uusia varauksia hotelliin otetaan Scandicin nettisivujen mukaan 1.2.2021 lähtien.

Scandicilla on vuokrasopimus hotellikiinteistöstä vuoteen 2022 saakka.