Tilanemännästä esikuvansa saanut tonttu johdattaa kohti joulua Suurpellossa

Suurpelto-seuran jouluikkuna löytyy osoitteesta Kynäniekanaukio 4. Suurpelto-seura
Minna Airamaa

Minna Airamaa

Suurpelto on uusi kaupunginosa, mutta alueella on pitkä historia. Siihen ja muuhun paikallistietoon voi nyt tutustua Suurpelto-seuran luomassa joulukalenterissa Anna B -tontun johdolla.

Anna B:n esikuva on alueella 1700-luvulla asunut tilanemäntä Anna Bildsten, joka jatkoi miehensä Hans Floorin työtä. Sekä Annalla että Hansilla on omat nimikkopolkunsa uudella asuinalueella.

Anna-tontun voi bongata kerhohuoneen jouluikkunasta vastapäätä kauppakeskus Suurista. Annan vieressä seisoo joulukuusi, johon ilmestyy joka päivä uusi yllätys.

Anna-tonttu heräsi 300-vuotisesta unestaan joulukuun 1. päivänä, ja on sen jälkeen kiertänyt ihmettelemässä nykypäivän Suurpeltoa.

Idea joulukalenterista lähti Suurpelto-seuran monivuotiselta puheenjohtajalta Eira Monoselta.

– Meillä on yleensä ollut Suurpellossa joulunavaus, jota ei nyt voitu koronan vuoksi järjestää. Pyörittelimme ideoita, ja päädyimme joulukalenteriin, Mononen kertoo.

Tarinasta ja sen taustatyön faktoista vastasivat seuran jäsenet Leila Heimonen ja Anita Järvisalo yhdessä. Jouluikkunan joulukuusineen ja sen yllätyksineen taiteili Varpu Löfman.

Jouluikkuna löytyy osoitteesta Kynäniekanaukio 4. Yllätyksistä voi saada vihiä myös Suurpelto-seuran verkko- ja Facebook-sivuilta.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut