Espoossa viisi uutta koronakuolemaa – Viikko toi 255 sairastunutta lisää

Koronan aiheuttamaan tautiin on menehtynyt kuukauden aikana 13 ihmistä Espoon kaupungin omien ja ostopalveluiden piirissä, käy ilmi Espoon keskiviikkona julkaisemasta koronatilannekatsauksesta. Arkisto/Riitta Ketola

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on viime päivinä menehtynyt viisi espoolaista ikäihmistä.

Espoon kaupungin keskiviikkoisessa koronatilannekatsauksessa kerrotaan, että kaupungin omien ja ostopalveluiden piirissä menehtyneitä on nyt kaikkiaan 35. Tapauksista 13 on syksyltä viimeisen kuukauden ajalta.

Maanantaina Espoon perusturvajohtaja Juha Metso kertoi Länsiväylälle koronan aiheuttamaan tautiin menehtyneiden ikäihmisten määräksi 30.

Luvut eivät sisällä Husin sairaaloissa koronavirustautiin menehtyneitä espoolaisia.

Laboratoriovarmistetun koronavirustartunnan on tähän mennessä saanut yhteensä 3 292 espoolaista.

Luku on kumulatiivinen eli sisältää myös jo taudista parantuneet.

Tartunnan saaneiden määrä on kasvanut viimeisen viikon aikana 255:llä. Sitä edeltäneellä viikolla uusia tapauksia todettiin 282.

Tartunnanlähteistä reilu puolet (54 prosenttia) on jäänyt viimeisen kahden viikon aikana tuntemattomaksi.

Perhepiiristä tai samassa taloudessa asuvalta tartunnan sai 25 prosenttia ja muualta lähipiiristä 8 prosenttia koronapositiivisista.

Työpaikalta tartunta tuli viidelle prosentille, yksityistilaisuudesta kahdelle ja matkalta kahdelle prosentille sairastuneista.

Viimeisen neljän viikon aikana tartunnan saaneista 19 prosenttia on ollut alle 18-vuotiaita, 32 prosenttia 18–34 -vuotiaita, 33,5 prosenttia 35–54 -vuotiaita ja 15,5 prosenttia 55 vuotta täyttäneitä.

Espoossa on tehty viimeisen viikon aikana 7 069 koronatestiä. Näistä 3,9 prosenttia on ollut positiivisia.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut