Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yli 4 vuoden pohdinnan jälkeen Espoo päätti: Tapiolan uimahalli korjataan – tavoitteena päästä uimaan vuonna 2024

Tapiolan uimahalli aiotaan peruskorjata niin, että sen rakennustaiteelliset arvot ja arkkitehtoninen kokonaishahmo säilyvät. Kaupunki on päätynyt tähän ratkaisuun yhdessä Museoviraston ja ely-keskuksen kanssa.

Tavoite on, että rakentamaan päästään vuonna 2022 ja hallissa uitaisiin siitä kahden vuoden päästä.

Espoon kaupungin lähettämässä tiedotteessa ei kerrota peruskorjauksen ja pienen laajennuksen kustannuksista. Siinä kuitenkin todetaan, että rakennuksen korjausaste olisi noin 90 prosenttia.

Syyskuussa julkaistussa lausunnossa professori Matti Pentti ja diplomi-insinööri Seppo Kivilaakso arvioivat, että peruskorjaus maksaa vähintään saman verran kuin uuden rakentaminen.

Edellinen peruskorjaus ja laajennus valmistui vuonna 2005. Myöhemmin on selvinnyt, että korjaus epäonnistui. Sen vuoksi halli joutui korjauskierteeseen ja on ollut suljettuna neljä ja puoli vuotta.

Se on odottanut käyttämättömänä kohtaloaan, kun Espoo on pähkäillyt, puretaanko se ja rakennetaan uusi nykyiselle paikalle vai peruskorjataanko vuonna 1965 valmistunut halli.

Kun ajatuksena vielä oli hallin purkaminen uuden hallin suunnittelusta oli tarkoitus järjestää suunnittelukilpailu pari vuotta sitten.

Kaupunki kertoo tavoittelevansa nyt entistä toimivampaa uimahallia. Jotta puku- ja pesutilojen saadaan nykyistä enemmän, on rakennusta laajennettava. Laajennusosa tehdään rakennuksen itäpuolelle. Se, millaiselta osa näyttää, ei vielä ole suunnitelmaa.

Periaatepäätös hankkeesta on tarkoitus tehdä ensi tammikuussa. Sen jälkeen laaditaan hankesuunnitelma, joka tuodaan kaupungin päätöksentekoon ennen ensi kesän lomia.

Varsinainen suunnittelutyö käynnistyisi heti tämän jälkeen.

Teknisen toimen johtaja Olli Isotalo on tyytyväinen, koska uimahallin asia näyttää vihdoin etenevän. Peruskorjaukseen on löydetty ratkaisu, joka on rakennussuojelun kannalta hyvä ja ottaa huomioon eri viranomaisnäkemykset.

– Tämä luo pohjan toteuttamiskelpoisille korjaussuunnitelmille, jotka ovat toteutettavissa hallittavasti ilman pitkäkestoisia kaavaprosesseja, Isotalo toteaa kaupungin tiedotteessa.

Kaupungin investointiohjelmassa Tapiolan uimahallille on varattu lähivuosille reilut 33 miljoonaa euroa.

Muun muassa Espoon liikuntajohtaja Martti Merra on ihmetellyt, miten ei saada aikaan päätöksiä Tapiolan uimahallin tulevaisuudesta.

Kaupunki sai tämän vuoden syyskuussa Tapiolan uimahallia koskevat viimeisetkin selvitykset ja raportit.

Syksyn ajan käyty neuvotteluja siitä, miten asiassa mennään eteenpäin.

Espoon kaupunki on viime vuosina selvittänyt ja pohtinut uimahallin toteuttamisen eri vaihtoehtoja useaan otteeseen. Aiemmin suunnitelmissa on ollut myös hallin purkaminen. Nyt hankkeessa on jälleen päätetty edetä korjausvaihtoehdon pohjalta.

Muokattu 10.12.2020. klo 18.37 Lisätty loppuun kappale, jossa tarkennettu taustoja ja päätöksentekoa.