Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Firma lähettää niin ahkerasti laittomia perintäkirjeitä, että avi lätkäisi 10 000 euron uhkasakon

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt Kasbono Oy:tä harjoittamasta rekisteröinnin varaista perintätoimintaa ja asettanut 10 000 euron uhkasakon kiellon tehosteeksi. Kasbono on lähettänyt perintäkirjeitä saatavista, joiden periminen edellyttää rekisteröitymistä aluehallintoviraston rekisteriin. Avin päätös on lainvoimainen, eli siihen ei voi enää hakea muutosta.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto sai syksyn aikana runsaasti yhteydenottoja Kasbonon lähettämistä perintäkirjeistä. Kasbono oli lähettänyt perintäkirjeitä saatavista, joiden periminen edellyttää rekisteröitymistä aluehallintoviraston pitämään rekisteriin. Myös Kuluttaja-asiamies ja kuluttajaneuvonta ovat saaneet lukuisia yhteydenottoja Kasbonon lähettämistä perintäkirjeistä. Monet kirjeiden saajista ovat pitäneet kirjeen vaatimuksia perusteettomina tai epäselvinä.

Kasbono voi avin kiellosta huolimatta harjoittaa perintätoimintaa, joka ei edellytä rekisteröintiä. Yhtiö voi siis harjoittaa oikeudellista perintää eli periä saatavia tuomioistuimessa ja ulosotossa.

Rekisteröinnin varaista perintää Kasbono ei saa harjoittaa. Jos havaitsee, että Kasbono jatkaa esimerkiksi perintäkirjeiden tai maksuvaatimusten lähettämistä saatavista tai neuvottelee maksusuunnitelmasta, voi asiasta tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintoviraston kirjaamoon.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto ylläpitää rekisteriä perintätoiminnan harjoittajista ja valvoo valtakunnallisesti, että rekisteriin merkityt noudattavat toiminnassaan lakia ja hyvää perintätapaa. Perintätoimintaa saa harjoittaa vain sellainen elinkeinonharjoittaja, joka on rekisteröity perintätoiminnan harjoittajaksi.