Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joululaulut kajahtavat pihoilla ja parvekkeilla Italian tapaan

Espoonlahden ja Leppävaaran seurakunnan alueilla kokeillaan Kauneimpien joululaulujen järjestämistä kerrostaloyhtiöiden pihoilla siten, että kukin voi osallistua tilaisuuteen omalla

parvekkeellaan tai avoimen ikkunan kautta.

Espoonlahden seurakunnan kanttori Elja Puukko on ollut ideoimassa Kauneimpia parvekejoululauluja.

– Idea lähti liikkeelle siinä vaiheessa, kun kiristyneet koronarajoitukset tekivät mahdottomiksi ulkoilmassa järjestettävät yleisötilaisuudet, Puukko kertoo tiedotteessa.

– Olin jo varannut puhallinyhtyeen säestämään joululauluja ja ajattelin, että toimitaan kuten keväällä näimme mediassa: Italialaiset lauloivat toisilleen parvekkeilla.

Espoonlahden seurakunnan alueella on paljon kerrostaloasutusta, ja Puukon mukaan idea on otettu innostuneena vastaan.

– Taloyhtiöt ovat luvanneet olla apunamme järjestämässä laulupaikkoja, soihtuja, lyhtyjä ja sähköä äänilaitteisiimme.

Parvekejoululaulukiertueessa on mukana neljä puhallinsoittajaa, lähetyssihteeri Eveliina Roznovski, kanttori Elja Puukko ja kirkkoherra Jouni Turtiainen.

Leppävaaran seurakunnan alueella käyvät kanttori Kullervo Latvanen ja pastori Juha-Pekka Rissanen muutaman kuorolaisen kanssa järjestämässä parvekelaulajaisia kitaran säestyksellä 16.–20. joulukuuta Karakalliossa, Ajurinmäessä, Perkkaalla ja Kilossa.

Leppävaaran seurakunta vie jouluisia musiikkitervehdyksiä myös palvelutalojen ja hoivakotien asukkaille pihoilla laulaen.

Parvekejoululaulajaisia voi tiedustella Espoonlahden seurakunnalta vielä lauantaille 12. joulukuuta ja 19. joulukuuta sekä sunnuntaille 20. joulukuuta.

Leppävaaran osalta ajat ovat jo varattuja.