Kirkkonummen budjettiesitys eteenpäin, mutta ei yksimielisesti – lisäsäästöjä löytyi 175 000 euroa

Kirkkonummen kunnan ensi vuoden talousarvioesitys etenee maanantain valtuuston käsittelyyn, jossa on odotettavissa vielä kovaa vääntöä useista asioista.

Kunnanhallitus hyväksyi tiistai-iltana ylimääräisessä kokouksessaan talousarvioesityksen, jota lähdettiin työstämään kunnanjohtajan laatimasta esityksestä kolmisen viikkoa sitten.

Tällä kertaa Kirkkonummella ei voida puhua budjettisovusta, joka on pyritty useina vuosina saavuttamaan valtuustoryhmien neuvotteluissa.

– Tämä on nyt kunnanhallituksen esitys, mutta ei missään nimessä yksimielinen. Talousarvioon sisältyy edelleen erilaisia näkemyksiä ja niitä käsitellään varmasti valtuustossa, kunnanhallituksen puheenjohtaja Timo Haapaniemi (kok.) kertoo.

Budjetin tekeminen on Haapaniemen mukaan ollut tällä kertaa haastavampaa kuin ehkä vuosikymmeniin.

– Tilanne on vaikea, se tunnutaan tajuavan laajasti. Vyötä on pakko kiristää, vain siten turvataan hyvät kuntalaisten palvelut myös pitkällä tähtäimellä.

Talousarvioesitykseen tuli lopulta tässä vaiheessa lisää noin 175 000 euron säästöt. Joitakin menoja lisättiin ja toisaalta joitakin menoja karsittiin.

Suurin karsittu menoerä saatiin sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmä Apotin käyttöönoton siirtämisestä. Kunnanhallituksen esitys on, että Apotti otetaan Kirkkonummella käyttöön vasta runsaan vuoden kuluttua.

Lasten kotihoidontuen kuntalisän eli Kirkkonummi-lisän poistamista ehdotetaan edelleen 1. maaliskuuta alkaen.

Esitykseen sisältyy myös omaishoidontuen leikkaus ensi vuonna, mutta siitäkin todennäköisesti kiistellään vielä valtuustossa.

Veikkolan kirjastosta kunnanhallitus päätti, että kirjastoa ei toistaiseksi siirretä minnekään ja kiinteistöön voidaan tehdä vähäisiä välttämättömiä korjauksia. Eri näkemyksiä jäi kuitenkin ilmaan.

Suuret investointihankkeet ovat esityksessä ennallaan. Gesterbyn uuden koulukeskuksen laajuutta ja mahdollista vaiheistusta käsitellään tammi-helmikuun tietämissä, kun hankesuunnitelma valmistuu.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut