USU: Korona romahdutti kirkon kolehtituotot – tämän vuoden summa voi jäädä jopa alle puoleen viimevuotisesta

Evankelis-luterilaisen kirkon kolehtituotot ovat pienentyneet rajusti tänä vuonna koronatilanteen vuoksi. Tammi–lokakuussa seurakunnat ovat tilittäneet kolehtirahoja noin 4,0 miljoonaa euroa, kun viime vuonna vastaavana aikana summa oli 6,9 miljoonaa, kertoo Uutissuomalainen.

– Voi olla, että koko vuoden kolehtituotot jäävät puoleen tai jopa alle puoleen viime vuoden kolehtituotoista, varsinkin kun nyt joulukuussa rajoitukset ovat päällä, arvioi kansliapäällikön erityisavustaja Jari Pulkkinen Kirkkohallituksesta.

Kolehtituottoja kirjattiin koko viime vuonna noin 9,7 miljoonaa euroa, josta joulukuun osuus oli peräti yli viidesosa eli 2,1 miljoonaa euroa.

Ennen koronarajoituksia tämän vuoden tammi–helmikuussa kolehtituotot olivat hieman suuremmat kuin viime vuoden vastaavana aikana. Kolehtituottojen pudotuksessa näkyvät Pulkkisen mukaan kokoontumisrajoitukset, joiden vuoksi kirkoissa on käynyt tavallista vähemmän väkeä.

Jumalanpalvelusten videolähetykset verkossa ovat tavoittaneet tänä vuonna paljon yleisöä etäyhteyksillä. Kolehtituottoja tämä ei kuitenkaan ole lisännyt.

– Rahankeräyslaki ei mahdollista sitä, että kolehti voitaisiin kerätä etänä, Pulkkinen sanoo.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut