Mennyt viikko toi Espooseen 238 koronatapausta lisää – ilmaantuvuusluku yhä laskussa

Espoossa oli maanantaihin mennessä todettu kaiken kaikkiaan 3 456 laboratoriovarmistettua koronatapausta. Tapausluku on kumulatiivinen, eli määrässä näkyvät myös jo taudista parantuneet. Johanna Erjonsalo / arkisto

Sirkku Aalto

Koronan ilmaantuvuusluku on laskenut Espoossa edelleen viikon takaisesta.

Ilmaantuvuusluku eli uusien tartuntojen määrä 100 000 asukasta kohti kahden viikon aikana oli maanantaina 169,8. Viikko sitten ilmaantuvuusluku oli hieman yli 189, ja sitä ennen luku huiteli välillä jopa yli 210:ssä.

– Se on ilahduttavaa. Jospa tämä olisi käänne parempaan ja jaksaisimme vaan vääntää, Espoon perusturvajohtaja Juha Metso sanoi maanantaina.

Espoossa oli maanantaihin mennessä todettu kaikkiaan 3 456 laboratoriovarmistettua koronatapausta. Viime viikon maanantain lukuun verrattuna varmistettujen koronatapausten määrä kasvoi 238:lla.

Espoon kaupungin valmiusryhmän viime perjantaille päivätyn tilannekuvaraportin mukaan yli 65-vuotiaiden osuus tartunnan saaneista on kasvamassa.

– Sekään ei ole tämän päivän raportin mukaan erityisesti lisääntynyt, mutta ei voi sanoa, että se olisi kääntynyt vielä mihinkään, Metso kertoi maanantaina.

Hoivakotien koronatilannetta hän kuvaili melko rauhalliseksi.

– Espoon sairaalassa tilanne on vähän rauhallisempi kuin viime ja edellisviikolla, jolloin siellä oli paljon väkeä. Mutta vielä ei voi huokaista helpotuksesta, vaan kannattaa pontevasti noudattaa rajoitustoimia, Metso kommentoi.

Tilannekuvaraportin mukaan Espoo varautuu henkilökunnan koronarokotuksiin, joiden on määrä alkaa tammikuussa.

Ensimmäisinä koronarokotteen saavat perusturvajohtaja Metson mukaan mahdollisesti ne työntekijät, jotka hoitavat työssään koronapotilaita.

– Voi olla, että se tarkentuu vielä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut