Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoossa kiitetään hoitoalaa: Kaupat ja tavalliset ihmiset vievät hoitajille joulumieltä pienissä paketeissa

Koronavuosi on ollut haastava erityisesti kaikille terveydenhuollossa työskenteleville. Espoon Nuorkauppakamari ideoi ja toteutti hyvänmielen kampanjan, jonka avulla etsittiin terveysasemilla työskenteleviä Arjen enkeleitä.

Arjen enkeli -palkinnon ovat saaneet Jutta Rauos, Kristiina Vettenniemi, Heidi Sajama, Elina Kinnunen ja Erja Telamo. Palkitut työskentelevät Jorvin sairaalassa sekä Kilon ja Samarian terveysasemilla.

Kollegat saivat äänestää toisiaan ja kehua, mikä tekee juuri heistä Arjen enkeleitä.

– Halusimme nostattaa kampanjalla yhteisöllisyyttä. Kehut, joita kollegat jakoivat toisilleen, olivat todella sydäntä lämmittäviä, Arjen enkeli projektia koordinoinut Ida Heino kertoo.

Arjen enkelit ovat rautaisia ammattilaisia, jotka jaksavat aina tsempata kollegoitaan, he jaksavat auttaa ja kouluttaa, vaikka heillä itsellään on kiire ja he jaksavat aina hymyillä ja olla positiivisia.

Nuorkauppakamarit ja paikalliset K-Supermarket- kauppiaat palkitsivat Arjen enkelit kunniakirjalla ja lahjakortilla tai tuotepalkinnolla.

K-Market Otaniemen kauppias Aleksi Tapani on aloittanut kaupassaan oman keräyksen, jonka avulla lähiseudun asukkaat voivat muistaa poikkeusaikana Jorvin sairaalan henkilöstöä joulun alla.

– Ajatus keräyksestä syntyi lukiessani äskettäin Espoon Puskaradiota Facebookissa. Ryhmässä kyseltiin ideoita, millä tavoin espoolaiset voisivat muistaa ja kiittää korona-aikana erittäin koville joutuneita sairaanhoitajia, Aleksi Tapani kertoo.

– Hoitajat haluaisivat varmasti rahallisen korvauksen poikkeuksellisesta työstä, mutta tämä on pieni muistaminen, jonka voi toteuttaa tässä hetkessä, kauppias sanoo.

Asiakkaat voivat osallistua keräykseen ostamalla valitsemansa lämpimässä säilyvän tuotteen ja jättämällä sen kaupassa olevaan keräysrullakkoon. Kauppias itse aikoo osallistua tempaukseen suklaarasioilla.

Keräys jatkuu 21. joulukuuta asti, ja seuraavana päivänä Aleksi Tapani käy itse viemässä tuotteet Jorviin.

– Olen sopinut sairaalan kanssa, että he jakavat muistamiset henkilöstölleen itse valitsemallaan tavalla. Jorvissa tieto keräyksestä otettiin positiivisella mielellä vastaan.