Koronarokotuksiin tulossa ajanvarausjärjestelmä Hus-alueella

Hus tuottaa työterveyshuoltojen ja väestön rokotuksiin ajanvarausjärjestelmän, jota kaikki Uudenmaan kunnat voivat hyödyntää. Tuula Savolainen
Jussi Vehkasalo

Jussi Vehkasalo

Husin alueella suunnitellaan ja varaudutaan koronavirusrokotuksiin mahdollisimman hyvin, jotta rokotukset saadaan käyntiin viiveettä. Rokotuksia suunnitellaan yhteistyössä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, erityisvastuualueen muiden sairaanhoitopiirien, Husin alueen kuntien sekä yksityisten palveluntuottajien kanssa, kerrotaan tiedotteessa.

Hus tuottaa työterveyshuoltojen ja väestön rokotuksiin ajanvarausjärjestelmän, jota kaikki Uudenmaan kunnat voivat hyödyntää.

– Rokotusajanvarausjärjestelmän toteuttaminen pikaisella aikataululla on mahdollista, koska Uudellamaalla on käytössä vastaavanlainen itsepalveluna toimiva ajanvarausjärjestelmä koronavirusnäytteenotossa, kertoo vastuualuejohtaja Sirpa Arvonen Hus Tietohallinnosta tiedotteessa.

Lisäksi Husissa suunnitellaan oman henkilökunnan rokotuksia.

– Meillä on vuosien kokemus henkilökunnan influenssarokotuksista. Koronavirusrokotukset tulevat poikkeamaan influenssarokotuksista siinä, että rokotukset etenevät vaiheittain riippuen henkilön työtehtävästä. Ensimmäisenä erikoissairaanhoidossa rokotetaan koronaviruspotilaiden ja epäilyjen hoitoon sekä näytteenottoon osallistuva henkilökunta, sanoo apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen tiedotteessa.

Rokotukset järjestetään Husin alueella kansallisten linjausten ja ohjeiden mukaisesti. Kunnilla on vastuu kansallisen rokotusohjelman toteutuksesta. Ne vastaavat väestön ja oman sote-henkilökuntansa rokotuksista.

Hus Logistiikassa on varauduttu tuleviin rokotuksiin jo hyvissä ajoin ja hankittu rokotustarvikkeita sekä kuntien että Husin käyttöön. Hus Apteekilla on rokotteiden säilytyksessä tarvittavat kylmälaitteet ja se vastaa rokotteiden jakelusta kuntiin.

THL:n kysely: Kaksi kolmesta suomalaisesta ottaisi koronarokotteen – Into kuitenkin laskenut

Hus lisää paukkuja joulunajan pyhiin – "Tehohoidon tarve on noussut tasaisesti"

"On varauduttava siihen, ettei koronarokotetta saada samanaikaisesti kaikille" – Koronarokotteen saavat ensi vaiheessa muutamat ihmisryhmät

"Pyydä joulupukkia jättämään lahjasäkki ulos" – Nyt tuli valtion virallinen vinkkilista koronajouluiluun

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut