Vieraskielisten osuus Espoon väestönkasvusta on nyt yli 90 prosenttia – viidennes asukkaista vieraskielisiä

Espoossa oli vieraskielisiä asukkaita lokakuun lopussa 56 100, mikä on 19 prosenttia koko väestöstä. Vieraskielisten osuus vuoden 2020 tammi-lokakuun väestönkasvusta oli yli 90 prosenttia.

Tiedot ilmenevät Espoon kaupungin Tilastot ja tutkimukset -tiedotteesta. Vieraskielisten määrä perustuu Trimble Locus -tietokantaan. Ennakkotietojen mukaan espoolaisia oli lokakuun lopussa 292 100.

Maahanmuutto ja maahanmuuttajaperheisiin Suomessa syntyneet lapset ovat muuttaneet Espoon väestörakennetta nopeasti. Vuosituhannen vaihtuessa espoolaisista puhui äidinkielenään jotain muuta kuin suomea tai ruotsia 3,8 prosenttia eli yhteensä noin 7 900 kaupunkilaista.

Kasvun ennakoidaan jatkuvan ja ennusteiden mukaan vieraskielisiä espoolaisia on viidentoista vuoden kuluttua 105 000, mikä olisi 30 prosenttia kaupunkilaisista.

Tammi-syyskuussa Espoon väestöä lisäsi eniten maahanmuutto. Espoo sai muuttovoittoa pohjoismaista 90 ja EU-maista 470 asukkaan verran. Suurin osa ulkomaan muuttovoitosta tulee Pohjoismaiden ja EU-maiden ulkopuolelta. Tammi-lokakuussa määrä oli 1 400 henkilöä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut