Karanteenien määrä Espoon kouluissa ja päiväkodeissa kasvoi – varmistettuja koronatapauksia kymmenessä koulussa ja kahdeksassa päiväkodissa

Espoon kaupunki on päivittänyt päiväkotien ja koulujen väkeä koskevia koronakaranteenitietoja. Kuvituskuva. Riitta Ketola

Espoon kaupunki on julkaissut tuoreimmat tiedot koulujen ja päiväkotien väkeä koskevista koronakaranteeneista.

Korona-altistumisia on keskiviikkona päivitettyjen tietojen mukaan tapahtunut kymmenessä koulussa ja kahdeksassa päiväkodissa. Niiden jäljiltä on karanteenissa kaiken kaikkiaan 663 henkilöä.

Kouluista korona-altistumisia on tapahtunut Auroran koulussa, Eestinkallion koulussa, Espoonlahden koulussa, Juvanpuiston koulussa, Koulumäen koulussa, Lagstads skolassa, Mainingin koulussa, Niittykummun koulussa, Nöykkiönlaakson koulussa ja Saarnilaakson koulussa.

Näissä kouluissa on todettu yhteensä 16 varmistettua koronatapausta ja ne jakautuvat siten, että tapauksia on 1–3 koulua kohti. Karanteenissa on altistusten vuoksi yhteensä 447 oppilasta tai henkilökuntaan kuuluvaa.

Koronatapauksia on tapahtunut myös kahdeksassa päiväkodissa. Niissä varmistettuja koronatapauksia on ollut yhteensä yhdeksän. Karanteenissa on altistusten takia yhteensä 216 lasta tai henkilökuntaan kuuluvaa.

Espoon kaupunki ei julkaise pienten päiväkotien tai koulujen nimiä.

Uusien karanteenien määrä on noussut Espoon kaupungin aiemmin julkistamista luvuista.

Viime viikolla julkaistujen tietojen mukaan uudet karanteenit koskivat viidessä koulussa ja yhdessä lukiossa yhteensä 139:ää oppilasta tai henkilökuntaan kuuluvaa ja kuudessa päiväkodissa yhteensä 179:ää lasta tai henkilökuntaan kuuluvaa, joten karanteenit koskivat kaiken kaikkiaan 318:aa henkilöä.

Sitä aikaisempien tietojen mukaan uudet karanteenit koskivat kouluissa yli 560:tä oppilasta tai henkilökuntaan kuuluvaa ja kuudessa päiväkodissa 160:tä lasta tai henkilökuntaan kuuluvaa.

Tiedot oppilaitosten ja päiväkotien karanteeneista julkaistaan Espoon kaupungin verkkosivuilla vasta sen jälkeen, kun altistuneet ovat saaneet asiasta tiedon. Karanteeniin asetettujen lukumäärät voivat vielä tarkentua jäljitystyön edetessä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut