Koronavirus iskee yhä useampaan ikäihmiseen – tartunnat lisääntyneet marraskuusta lähtien

Kuvituskuva. Tuire Punkki
Klaus Nurmi

Klaus Nurmi

Ikäihmisillä todetut koronavirustartunnat ovat kasvaneet huomattavasti viime aikoina.

Vaikka valtaosa tartunnoista todetaan edelleen nuorissa ikäluokissa ja työikäisillä aikuisilla, on tartuntojen ikäjakaumassa nähtävissä erittäin huolestuttavaa muutosta, tiedottaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Vanhempien ikäluokkien osuus tartunnoista on kasvanut marraskuun alusta lähtien.

Viime viikolla noin 72 prosenttia tapauksista todettiin alle 50-vuotiailla ja noin 40 prosenttia alle 30-vuotiailla. Osuudet ovat samat kuin edellisellä viikolla.

Yli 60- ja 70-vuotiaiden osuudet tartunnoista ovat viime viikosta sen sijaan hieman nousseet. Yli 60-vuotiaiden osuus on nyt yli 15 prosenttia ja yli 70-vuotiaiden osuus lähes 9 prosenttia.

Yli 70-vuotiaat kuuluvat ikänsä puolesta riskiryhmään. Riskiryhmien suojeleminen on hyvin tärkeää vakavien koronatapausten ehkäisemiseksi, THL muistuttaa.

THL:n mukaan koronavirustartuntoja todetaan Suomessa edelleen paljon, ja tauti leviää eri-ikäisten ihmisten keskuudessa joka puolella maata.

Yli kuukauden jatkunut voimakas kasvu on kuitenkin hieman tasoittunut viimeisen kolmen viikon aikana.

Viime viikolla tartuntatautirekisteriin ilmoitettiin 2 894 uutta tapausta, mikä on 112 vähemmän kuin edellisellä viikolla. Uusien tapausten ilmaantuvuus väheni 52:een sataatuhatta asukasta kohti, kun edellisviikolla se oli 54.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella on todettu yli puolet tartunnoista. Kolmen viime viikon aikana Husin alueella on todettu viikoittain noin 1 600 koronatapausta.

Suomessa on 16. joulukuuta mennessä todettu 31 870 koronatapausta ja tautiin liittyviä kuolemia on raportoitu 472.

Taudista parantuneita arvioidaan olevan noin 22 500, mikä on noin 70 prosenttia kaikista todetuista tartunnoista.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut