Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Elmu löysi unelmien kumppanin – keikkapaikka ja treenikämppiä viritteillä nyt vanhaan "Nordiksen" jäähalliin

Helsingin elävän musiikin yhdistys Elmu ja Taka-Töölöön Helsingin vanhaan jäähalliin ja sen ympäristöön suunniteltu Helsinki Garden -hanke ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen mittavasta yhteistyöstä, kerrotaan Elmun tiedotteessa. Elmu on ollut ilman omaa konserttipaikkaa jo kohta vuoden, sillä sen Nosturi-talo purettiin asuinrakentamisen tieltä alkuvuonna 2020. Yhteistyö Elmun kanssa tulee aiesopimuksen mukaan käsittämään sekä edullisia treenikämppiä että monipuolisia muunneltavia esiintymisareenoita.

Vuokrakohteen tarkka pinta-ala ja tilojen sisältö täsmentyvät hankesuunnittelun yhteydessä.

Vanhan Helsingin jäähallin eli ”Nordiksen” tiloihin ja lähiympäristöön suunnitellun Helsinki Gardenin rakentaminen nytkähti eteenpäin helmikuussa 2020, kun Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi hankkeen vaatiman asemakaavamuutoksen. Helsinki Garden on suunniteltu käsittämään muun muassa kaksi tapahtuma-areenaa aitioineen, liikuntatiloja, asuntoja, kauppoja, ravintoloita, hotelli, toimistoja ja muita liiketiloja.

– Elmu on Suomen merkittävin elävän musiikin yhdistys. Se, että Elmu tulee vahvaksi osaksi Garden-kokonaisuutta antaa oman pienen viestinsä Gardenin monipuolisuudesta ja merkityksestä Stadin tapahtuma- ja nuorisokulttuurille, kertoo tiedotteessa Timo Everi, joka on Gardenin tapahtumatiloja hallinnoivan Nordarenas Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

Helsingin suurta rockpyhättöä uhkaa kodittomuus – "Ei harmainta aavistusta, minne menemme"

Bändien treenitoiminnan harjoittamiseen tullaan tiedotteen mukaan varaamaan tilaa noin 400–600 neliömetrin verran ja Elmun tapahtumatoiminnan eli elävän musiikin ja toiminnan tarpeisiin rakennetaan Gardeniin venue-tiloja. Kaikki nämä tilat sijaitsevat vanhassa jäähallissa, joka peruskorjataan Helsinki Gardenin toimesta.

Sopimus on tiedotteen mukaan merkittävä isompien esiintymispaikkojen puutteessa elävälle Helsingille, samoin kuin myös treenikämppiä etsiville aloitteleville nuorille artisteille ja orkestereille.

– Tarve elävälle musiikille on palavampi kuin koskaan. Elmu on ollut mukana monessa jutussa jo pitkään ja nyt on jälleen aika uudelle! Maailma muuttuu, miksei muuttua mukana? Elmu on jo vuodesta 2009 etsinyt Helsinkiin keikkatilaa, joka tarjoaisi 3 000 henkilölle mahdollisuuden kuulla elävää musiikkia. Erilaisia hankkeita on vuosien aikana ollut, mutta vihdoin Garden-hankkeen ansiosta Elmulla on mahdollisuus toteuttaa tämä kauan haaveena ollut hanke, täsmentää Elmun Janne Puurtinen tiedotteessa.

Yhtenä vaihtoehtona Elmun uusille tiloille nousi aiemmin esille myös Puhoksen ostoskeskus, mutta tuo hanke meni mönkään.

Garden Helsinki -tapahtumakeskus eteni selvin luvuin – yksi ryhmä vastusti kaupunginhallituksessa, ihmettelee hankkeen rahoituskuviota