Kirkkonummelaisen VBO:n toimitusjohtaja nousee koko S-ryhmän johtoon

Osuuskauppa Varuboden-Oslan toimitusjohtaja Hannu Krook on valittu valtakunnallisen S-ryhmän johtoon. Hän aloittaa tehtävässään ensi vuoden alussa.

Krook valittiin virallisesti Suomen Osuuskauppojen Keskuskunnan (SOK) pääjohtajaksi. SOK on alueellisten osuuskauppojen katto-organisaatio.

Valintaa on pidetty pienoisena yllätyksenä, koska VBO on pienehkö yksikkö 26 alueellisen ja paikallisen osuuskauppa joukossa.

SOK:n hallintoneuvoston puheenjohtaja Matti Pikkaraisen mukaan Hannu Krook valikoitui prosessissa, jossa oli mukana vahvoja kandidaatteja niin S-ryhmän sisältä kuin suomalaisen elinkeinoelämän muilta sektoreiltakin.

– Loppusuoran ehdokkailla oli kullakin omat vahvuusalueensa. Hannu Krookin eduksi koitui hänen äärimmäisen monipuolinen kokemuksensa eri toimialojen johtotehtävissä S-ryhmän ulkopuolella ja myös kansainvälisissä tehtävissä, Pikkarainen toteaa S-ryhmän tiedotteessa.

Krook on syntynyt vuonna 1965. Hän on valmistunut kauppatieteiden maisteriksi Helsingin kauppakorkeakoulusta vuonna 1992 pääaineenaan kansainvälinen markkinointi.

Krook on työskennellyt ennen VBO-uraa toimitusjohtajana Oy Otto Brandt Ab:ssa, Cola Cola Juomat Oy:ssä ja Tiimarin johdossa. VBO:n toimitusjohtajana hän on ollut vuodesta 2013 lähtien.

VBO:n väliaikaisena toimitusjohtajana toimii hallintojohtaja Anne Schneider, kunnes uusi toimitusjohtaja on valittu.

VBO on Uudellamaalla ja Ahvenanmaalla toimiva osuuskauppa, jonka kotipaikka on Kirkkonummi. VBO:n pääkonttori sijaitsee Vantaalla.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut