Kirkkonummelaisen VBO:n toimitusjohtaja nousee koko S-ryhmän johtoon

Hannu Krook Kirkkonummen Prisman aulassa. Paavo Rantalainen

Paavo Rantalainen

Osuuskauppa Varuboden-Oslan toimitusjohtaja Hannu Krook on valittu valtakunnallisen S-ryhmän johtoon. Hän aloittaa tehtävässään ensi vuoden alussa.

Krook valittiin virallisesti Suomen Osuuskauppojen Keskuskunnan (SOK) pääjohtajaksi. SOK on alueellisten osuuskauppojen katto-organisaatio.

Valintaa on pidetty pienoisena yllätyksenä, koska VBO on pienehkö yksikkö 26 alueellisen ja paikallisen osuuskauppa joukossa.

SOK:n hallintoneuvoston puheenjohtaja Matti Pikkaraisen mukaan Hannu Krook valikoitui prosessissa, jossa oli mukana vahvoja kandidaatteja niin S-ryhmän sisältä kuin suomalaisen elinkeinoelämän muilta sektoreiltakin.

– Loppusuoran ehdokkailla oli kullakin omat vahvuusalueensa. Hannu Krookin eduksi koitui hänen äärimmäisen monipuolinen kokemuksensa eri toimialojen johtotehtävissä S-ryhmän ulkopuolella ja myös kansainvälisissä tehtävissä, Pikkarainen toteaa S-ryhmän tiedotteessa.

Krook on syntynyt vuonna 1965. Hän on valmistunut kauppatieteiden maisteriksi Helsingin kauppakorkeakoulusta vuonna 1992 pääaineenaan kansainvälinen markkinointi.

Krook on työskennellyt ennen VBO-uraa toimitusjohtajana Oy Otto Brandt Ab:ssa, Cola Cola Juomat Oy:ssä ja Tiimarin johdossa. VBO:n toimitusjohtajana hän on ollut vuodesta 2013 lähtien.

VBO:n väliaikaisena toimitusjohtajana toimii hallintojohtaja Anne Schneider, kunnes uusi toimitusjohtaja on valittu.

VBO on Uudellamaalla ja Ahvenanmaalla toimiva osuuskauppa, jonka kotipaikka on Kirkkonummi. VBO:n pääkonttori sijaitsee Vantaalla.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut