Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalainen Jonna oli juuri harrastamassa seksiä kun puhelinmyyjä soitti – siitä syntyi kikka, jolla ärsyttävän soittajan saa katoamaan hetkessä

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran 3.8.2019.

Puhelinmyyjien soitto lienee jokaiselle suomalaiselle tuttu kokemus.

Jotkut suhtautuvat niihin hyvillä mielen, joitakin ne ärsyttää. Netissä jaetaan usein vinkkejä puhelinmyyjistä eroon pääsemiseksi, mutta vielä ei ole tullut vastaan yhtä tehokasta kuin Jonna Mertan temppu.

– Mä sanon aina niille, että sori mut mun edessä on just nyt hemmetin hyvännäköinen alaston könsikäs joka riisuu nyt muakin, että sori mutta nyt ei pysty. Silloin ne repeävät yleensä nauruun tai menevät ihan puihin, toivottaa päivänjatkoja eivätkä soita ainakaan enää toiste, nainen kertoo.

Merta kertoo lauseen pohjautuneen todelliseen tilanteeseen.

– Silloin joskus se oli ihan oikea tilanne ja sen jälkeen olen käyttänyt sitä vaikka seisoisin liikennevaloissa. Olen käyttänyt sitä jo yli 30 kertaa ja useamman vuoden ajan jo. Ja sanon sen ehdottomasti ystävällisesti ja sen jälkeen naurahdan itsekin takaisin ja toivotan päivänjatkot, hän lisää.

– Tuoi on ainoa vastaus, mistä ei ole koskaan tullu lisäkysymyksiä, vaan se toinen osapuoli häkeltyy täysin.

Hän painottaa kuitenkin, ettei sinänsä inhoa puhelinmyyntiä.

– No siis, kukaanhan ei tykkää yleensä puhelinmyyjistä, tai kenestäkään, joka tuputtaa jotain. Mun mielestä, jos on itsevarma, hoitaa homman tyylillä, on miellyttävä ääni ja niin edelleen, niin toihan on hyvä homma. Mulle esim kuitataan monesti, että olenko puhelinmyyjä, kun olen niin asiakaspalveluhenkinen tapaus, jos soitan jollekkin uudelle tyypille.

Jos Jonnan konsti tuntuu liian ronskilta, niin puhelinmyyjiä voi koettaa hätistää myös muilla tavoin. Taloussanomat muun muassa neuvoi jo vuonna 2011 vastaamaan näin, jos on varma ettei kauppaa halua tehdä.

– Ehdoton ei – älä ryhdy keskusteluun tai vastailemaan kysymyksiin – myyjä löytää jonkun heikon kohdan nykyisestä tilauksesta. Tuhlaat myös myyjän aikaa. Mitä pidempään puhut myyjän kanssa, sitä vaikeampaa sanoa ”ei”. Myyntityöhön kuuluu mukavuus (yhteisiä kokemuksia, sama murre). Moni hairahtuu tilaamaan pelkkää kiltteyttään, lehti kirjoitti.

Lisäksi sivusto Telemarkkointikielto tarjoaa telemarkkinoinnin kieltämispalvelua sekä mahdollisuutta tarkastaa oliko juuri soittanut numero puhelinmyyjän.