Lippulaiva saa kylkeensä kerrostaloja – neljä taloa rakenteille keväällä

Puretun Lippulaivan tilalle rakennetaan uusi kauppakeskus Lippulaiva ja sen yhteyteen kerrostaloja. Skanska

Lippulaivan yhteyteen, bussiterminaalin päälle rakennetaan neljä 4–14-kerroksista vuokrakerrostaloa. Citycon on tehnyt hanketta koskevan sopimuksen rakennusyhtiö Skanskan kanssa.

Rakentaminen alkaa keväällä 2021, ja kerrostalot valmistuvat vuodenvaihteessa 2022–2023. Uusia asuntoja tulee noin 275.

Nyt solmitun asuntoja koskevan urakan arvonlisäverollinen arvo on noin 50 miljoonaa euroa.

Lippulaivan hanke on merkittävä askel Cityconin asuntoliiketoiminnan kasvattamisessa. Citycon haluaa kehittää alueita, joissa asunnot, toimistot, vähittäiskauppa ja monipuolinen palvelutarjonta yhdistyvät hyviin liikenneyhteyksiin.

Lippulaivan välittömään yhteyteen rakennetaan kaikkiaan kahdeksan asuinkerrostaloa, joihin tulee noin 550 uutta asuntoa. Kahden asuinkerrostalon rakennusoikeuden myymisestä rakennusyhtiö Hausialle on tehty esisopimus 2. joulukuuta.

Rakennusyhtiö Skanska on myös Lippulaivan kauppakeskusosan pääurakoitsija. Kauppakeskusta koskeva urakkasopimus allekirjoitettiin lokakuussa 2019.

Citycon luotsaa hanketta, jossa puretun vanhan kauppakeskuksen paikalle rakennetaan kokonaan uusi, kaksi kertaa aiempaa suurempi, moderni ja urbaani kaupunkikeskus, jossa kauppakeskuksen lisäksi on asuinkerrostaloja ja jonka yhteyteen tulee myös metroasema.

Uuteen Lippulaivaan tulee noin 100 erilaista liikettä, kahvilaa, ravintolaa, palveluja ja toimitilaa. Vuokrattavia neliöitä on noin 44 000. Asuineliöitä tulee 30 000.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut