Raskas vuosi ei verottanut joulumieltä – Espoon lastensuojelussa on iloittu runsaista lahjoista asiakasperheille

Koronavuosi ei ole vienyt joulumieltä espoolaisilta lahjoittajilta ja yrityksiltä, sillä esimerkiksi lastensuojelun asiakasperheille on kertynyt runsaasti paketteja.

Johtava sosiaalityöntekijä Riina Mattila kertoo, että lahjoituksia virtaa joulun alla tasaiseen tahtiin, ja ne pyritään toimittamaan ajoissa eteenpäin. Lahjoja ei siksi ehditä laskea, mutta Mattilan tuntuman mukaan niitä on tänä vuonna tullut vähintään saman verran kuin viime vuonna.

– Esimerkiksi Hyvä Joulumieli -keräyksen lahjakortteja on tullut runsaasti. 50 euron arvoiset lahjakortit ovat perheille todella tärkeitä. Se on merkittävä summa, kun ajattelee jouluun valmistautumista, kertoo Mattila.

Hyvä Joulumieli -keräyksen järjestivät Mannerheimin lastensuojeluliitto ja SPR. Espoon lastensuojeluun tulee lahjoituksia myös monilta muilta tahoilta.

– Yritykset ovat toimittaneet meille lahjoja, samoin koululaiset ja myös muutamat pienemmät yhdistykset, Mattila kertoo.

Myös Espoon Nuorkauppakamarin Joulupuu-keräyksestä on tänäkin vuonna saatu paketteja eri ikäisille lapsille. Joulupuu-keräys oli tänä vuonna kauppakeskus Sellossa.

– Pelkäsimme, että paketteja tulisi tänä vuonna vähemmän, kun ihmiset liikkuvat vähemmän kauppakeskuksissa. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan niitä tuli saman verran kuin viime vuonnakin. Ja joukossa on todella hienojakin lahjoja, Legoja ja vauvanukkeja varusteineen, Mattila iloitsee.

Korona on tänä vuonna näkynyt lähinnä lahjojen jakamisessa. Aiempien vuosien sijaan asiakkaat ovat tänä vuonna tulleet enemmän hakeman paketteja lastensuojelun tiloista.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut