Kaupunginjohtajat: Kaupunkien lausuntoja ei ole otettu huomioon sote-esityksessä

Kuuden suurimman kaupungin kaupunginjohtajat ovat sitä mieltä, että kaupunkien lausuntoja ei ole otettu huomioon sote-esityksessä.

Hallituksen esitys sote-uudistuksesta eteni eduskunnan käsittelyyn 8. joulukuuta. Eduskunnalle annettuun esitykseen ei suurimpien kaupunkien mukaan ole lausuntokierroksen jälkeen tehty sellaisia muutoksia, jotka parantaisivat esityksen hyväksyttävyyttä kaupunkien näkökulmasta.

Esityksessä ei kaupunginjohtajien mukaan ole otettu riittävästi huomioon esimerkiksi sitä, miten kuntien verotulojen pieneneminen vaikuttaa niiden investointeihin ja elinkeinopolitiikan edellytyksiin. Heidän mukaansa esityksen vaikutusarvioinneissa ei ole analysoitu sitä, millaiset edellytykset kaupungeilla ja kunnilla on selviytyä tehtävistään, veloistaan ja velvoitteistaan sote-uudistuksen toteutuessa.

Kuuden suurimman kaupungin kaupunginjohtajat toteavat, että kaupunkien valmistelemille lausunnoille ei ole annettu painoarvoa eikä kaupunkien erityiskysymyksiä ja esiin nostamia huolia koko maan kasvusta ole uudistuksen valmistelussa huomioitu. Heidän mukaansa on tärkeää, että näihin kysymyksiin palataan eduskuntakäsittelyn aikana.

Lue lisää:

Isot kaupungit vaativat puolueetonta arviota soten vaikutuksista – Espoon kaupunginjohtaja Mäkelä: "Esimerkiksi sosiaali- ja terveysministeriö ei ole oikea taho sitä arvioimaan"

Sote-uudistus heikentäisi espoolaisten palveluja – "Espoo häviää niin paljon kuin on mahdollista"

Sote imuroi suurilta kaupungeilta ­ – "Malli jättäisi velat meille samalla kun suuri osa tuloista otettaisiin pois"

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut