Asetarkastukseen pitää ensi vuoden alusta lähtien varata aika Länsi-Uudellamaalla

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen asiointipisteissä voi tammikuun alusta lähtien esittää aseen tai aseen osan vain varaamalla ensin ajan. Kuva Espoon pääpoliisiasemalta. Sirpa Repo

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen asiointipisteissä tehdään asetarkastuksia 1. tammikuuta 2021 alkaen vain ajanvarauksen kautta.

Ampuma-aselain mukaan ampuma-ase ja luvanvarainen ampuma-aseen osa on esitettävä 30 päivän kuluessa luvassa määritellyn aseen tai aseen osan hankkimisesta. Lain edellyttämän esittämisen voi tehdä millä tahansa poliisilaitoksella.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella aseen tai aseen osan voi esittää Espoon pääpoliisiasemalla, Lohjan poliisiasemalla tai Raaseporin poliisiasemalla.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos muistuttaa tiedotteessa, että aseen on ehdottomasti oltava lataamaton ja se on kuljetettava suojattuna. Kiikaritähtäinten tulee olla irrallisena aseesta, jos niiden alla on tunnistetietoja.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut