Koronatapausten viikkomäärä laskussa Espoossa – varmistettuja tartuntoja yhteensä 3 670

Espoossa oli keskiviikkoon mennessä todettu yhteensä 3 670 laboratoriovarmistettua koronatapausta. Johanna Erjonsalo

Varmistettujen koronatapausten viikkomäärä on laskussa Espoossa, ilmenee Espoon kaupungin viikoittaisesta koronatilannekatsauksesta.

Espoossa oli keskiviikkoon mennessä todettu kaikkiaan 3 670 laboratoriovarmistettua koronatapausta. Luku on kumulatiivinen, eli se sisältää myös jo taudista parantuneet.

Tapausluku kasvoi 154:llä viime viikon keskiviikon luvusta. Sitä edeltävän viikon aikana varmistettujen koronatapausten määrä kasvoi vielä 224:llä ja sitä aikaisemmin yli 250 tapauksella viikossa.

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin oli keskiviikkoon mennessä kuollut 39 espoolaista Espoossa sijaitsevissa hoivakodeissa ja Espoon sairaalassa. Kuolemantapauksista 17 on tämän vuoden syksyltä.

Keskiviikon koronatilannekatsauksen mukaan viimeisen kahden viikon aikana Espoossa todetuista koronatartunnoista tartunnan lähde on jäänyt tuntemattomaksi 55 prosentissa tapauksista.

Perheenjäseneltä tai samassa taloudessa asuvalta tartunnan sai 25 prosenttia ja muualta lähipiiristä kuin samassa taloudessa asuvalta kahdeksan prosenttia.

Työpaikalta tartunta tuli kuudelle prosentille, yksityistilaisuudesta yhdelle ja matkalta yhdelle prosentille sairastuneista. Oppilaitos tai päiväkoti oli tartunnan lähde yhdessä prosentissa ja muut kontaktit kolmessa prosentissa tapauksista.

Viimeisen neljän viikon aikana koronatartunnan saaneista 16 prosenttia oli alle 18-vuotiaita, 34 prosenttia 18–34-vuotiaita ja 34 prosenttia 35–54-vuotiaita.

Tartunnan saaneista 55 vuotta täyttäneitä oli katsauksen mukaan 16 prosenttia.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut