Yli 4 000 espoolaista vanhusta sai seurakunnilta jouluisen puhelun

Espoon seurakuntien vapaaehtoiset ja työntekijät soittivat joulun alla kaikkiaan 4 300 yli 80-vuotiaalle seurakunnan jäsenelle. Vastaavia joulupuheluita ei Espoon seurakunnissa ole aikaisemmin soitettu.

Puhelimiin tartuttiin itsenäisyyspäivän jälkeen ja viimeiset keskustelut käytiin aatonaattona. Seurakunnista soitettiin kaikille niille, joiden numerot olivat saatavilla.

Soittajiksi koulutettiin parikymmentä seurakuntien työntekijää ja noin 170 vapaaehtoista. He ovat kertoneet kokeneensa tehtävänsä merkitykselliseksi.

Joulusoitoista saatiin paljon positiivista palautetta niin soiton saaneilta kuin soittajiltakin.

– Lähes kaikki ovat olleet todella ilahtuneita ja kiitollisia soitosta. Soitoista on tullut itsellekin hyvä joulumieli, Maarit Hirvelä kertoo tiedotteessa. Hän soitti suuren määrän puheluita Tapiolan seurakunnasta.

Kokemus on ollut positiivinen ja osoittanut, että vastaavalle toiminnalle olisi tulevaisuudessakin tarvetta. Projektia tehtiin yhteistyössä seurakuntien diakoniatyön kanssa.

Yli 80-vuotiaita seurakuntien jäseniä on Espoossa yhteensä noin 8 000.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut