Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tapiolan Teollisuustalon jatkeeksi suunnitellaan kerrostaloa

Näyttelykeskus Weegeen naapuriin Tapiolaan suunnitellaan uutta rakentamista. Asemakaavan muutoksen tavoitteena on Ahertajantien varrella sijaitsevan Tapiolan teollisuustalon kehittäminen ja uuden asuinrakennuksen rakentaminen.

Alue on nykyisin toimistorakennusten korttelialuetta, jossa sijaitsee Aulis Salon suunnittelema 1960 valmistunut Tapiolan teollisuustalo. Sen tiloja on muutettu muun muassa musiikkiopiston opetustiloiksi.

Nykyisen rakennuksen kerrosala on 4 440 neliömetriä. Suunnitteilla olevan uuden asemakaavan mukaan rakennusoikeutta on 8 600 neliömetriä.

Uuteen asemakaavaan sisältyy työ- ja liiketilaa noin 5 900 neliötä ja asuinrakentamista noin 2 700 neliötä.

Alue kuuluu kaupunkimaisemaan, jonka rakennus- ja kulttuurihistoriallisia arvoja sekä kaupunkikuvaa on suojeltava. Suojelu ei koske yksittäisiä rakennuksia, vaan kohdistuu alueen ominaispiirteiden vaalimiseen.

Ahertajankulma II -asemakaavan muutokseen liittyvä osallistumis- ja arviointisuunnitelma on nähtävillä 11. tammikuuta asti.