Espoonlahden uimahallin kohtalo selvinnee alkuvuodesta – lautakunta ajaa edelleen suurta laajennusta

Liikunta- ja nuorisolautakunta edellyttää, että Espoonlahden uimahalli peruskorjataan ja laajennetaan uintikeskukseksi. Arkisto/Sirpa Repo
Sirpa Repo

Sirpa Repo

Espoonlahden uimahallin peruskorjaus ja mahdollinen laajennus on loppuvuonna ollut kahteen kertaan liikunta- ja nuorisolautakunnan käsittelyssä. Ensin lautakunta otti kantaa sen tarpeeseen ja viimeksi 15. joulukuuta Tilapalvelut-liikelaitoksen laatimaan hankesuunnitelmaan.

Lautakunta on edelleen yksimielisesti sitä mieltä, että huonossa kunnossa olevan rakennuksen peruskorjauksen lisäksi hallin pieni laajennus ei riitä. Investointiohjelmassa on varattu hankkeelle 23,95 miljoonaa euroa, jonka pitäisi riittää pieneen laajennukseen.

Suureen laajennukseen investointiohjelmassa ei ole varattu määrärahaa. Sen on arvioitu maksavan 35,38 miljoonaa euroa.

Pienemmässä laajennuksessa peruskorjauksen lisäksi rakennettaisiin monitoimi-/kuntoutusallas ja nykyinen opetusallas päivitettäisiin.

Suuremmassa laajennuksessa rakennetaan lisäksi lasten ulkoallas ulkoalueineen, vauva-allas, kylmäallas ja kansainväliset mitat täyttävä hyppyallas. Siinä olisivat kaikki kilpailujen vaatimat ponnahduslaudat ja kerrokset. Lisäksi liikuntasali- ja pukutiloja laajennettaisiin.

Tilapalvelut-liikelaitoksen hankesuunnitelman mukaan rakentaminen alkaisi vuoden 2022 lopulla. Uimahalli voitaisiin avata siitä kahden vuoden päästä ja viimeistään vuoden 2025 alkupuolella.

Seuraavaksi uimahallin laajennusta käsittelee kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto tammikuun loppupuolen kokouksessaan. Lopullinen päätösvalta on valtuustolla, jonne hanke on menossa käsiteltäväksi helmikuussa.

Tilapalvelut-liikelaitoksen hankesuunnitelmassa korostetaan, että hankkeelle suunniteltu aikataulu ei salli viivästyksiä päätöksenteossa eikä valmistelussa.

Espoonlahden uimahallin asemakaavan muutos on ollut vireillä muutamien vuosien ajan. Kaupunkisuunnittelulautakunnan joulukuussa hyväksymä asemakaavan muutos mahdollistaa uimahallin laajennuksen.

Lisäksi se mahdollistaa pysäköintilaitoksen ja sen yhteyteen sijoittuvan liikuntatilan rakentamisen nykyiselle pysäköintialueelle.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut