Otaniemen paloasema nytkähti eteenpäin – tulee opiskelija-asuntojen alakertaan

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos huolehtii pelastustoimesta, ensihoitopalveluista ja ensivastetoiminnasta 10 kunnan alueella, joista yksi on Espoo. Arkisto/Sirpa Repo

Espoon kaupunki rakennuttaa Otaniemeen paloaseman, johon tulee vuokralaiseksi Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos (LUP).

Tällä hetkellä Otaniemeä ei saavuteta vaadittuun kuuden minuutin toimintavalmiusaikaan lähimmiltä asemilta.

Uusi paloasema vaatii asemakaavan muutoksen. Siihen kuuluu alue Tekniikantien ja Miestentien kulmauksessa lähellä Kehä I:n ylittävää kapeaa siltaa. Alueelle suunnitellaan myös asumista.

Paloasema on tulossa Miestentien puolelle. Se sijoittuu osittain asuinkerrostalon kahteen ensimmäiseen kerrokseen. Sen piha-alue aidataan.

Kerrotalojen asunnot on tarkoitettu opiskelijoille ja tutkijoille. Korkeimmat rakennusten osat ovat 10- ja 13-kerroksisia ja niitä reunustavat rakennukset ovat seitsemänkerroksisia.

Nyt alueella on Nesteen kylmäasema. Sille etsitään uusi paikka toisaalta Otaniemestä.

Kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi asemakaavan muutoksen joulukuussa. Se menee vielä kunnanhallituksen ja valtuuston käsittelyyn.

Otaniemen paloasema on määrä ottaa käyttöön vuoden 2024 alkuun mennessä.

Espoo rakennuttaa lähivuosina myös kaksi muuta paloasemaa. Niistä Matinkylään nouseva paloasema korvaa Niittykummun nykyisen paloaseman, joka on liikenteellisesti huonossa paikassa.

Lisäksi Niittykummussa on kärsitty huonosta sisäilmasta. Sen remontoiminen kuntoon olisi kallista.

Espoonlahden nykyinen paloasema korvataan Kivenlahden vesitornin juurelle rakennettavalla paloasemalla.

Tavoitteena on, että nämä kaksi paloasemaa valmistuvat vuonna 2022. Niitä varten ei tarvitse tehdä asemakaavan muutoksia.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut