Espoon katukuvaan ilmestyi uudenlaisia sähköpotkulautoja – "Turvallisuus on parempi tällä lautamallilla"

Uudenmallisessa vuokrattavassa sähköpotkulaudassa on vilkut ja taitettava kypärä. Juuso Koskela

Sirkku Aalto

Espooseen on tullut uudenlaisia sähköpotkulautoja, joissa on myös vilkut ja taitettava kypärä. Uudenlaisia lautoja saapui viime viikolla Otaniemeen, Tapiolaan ja Matinkylään.

– Turvallisuus on parempi tällä lautamallilla, sanoo aluepäällikkö Niklas Gahnström sähköpotkulautoja vuokraavasta Tier Mobilitystä.

Espooseen päätyi Gahnströmin mukaan noin 150 uudenlaista sähköpotkulautaa. Vastaavia vilkuilla ja taitettavalla kypärällä varustettuja lautoja on Suomessa voinut nähdä aiemmin Tampereella.

Ajoa uudenmallisella sähköpotkulaudalla ei Gahnströmin mukaan voi lopettaa ennen kuin taitettava kypärä on palautettu koteloonsa, joka on kiinni laudan tangossa.

Tierin vuokrattavat sähköpotkulaudat ilmestyivät Espooseen alun perin kesällä 2019.

Vuokrattavien sähköpotkulautojen vaikutus liikenneturvallisuuteen on herättänyt huolta niiden yleistyttyä kaupunkien katukuvassa. Vilkkua ja mahdollisuutta käyttää suojakypärää sähköpotkulautaa vuokratessa on suosittanut ainakin liikenne- ja viestintäviraston Traficomin tutkimus, jossa tarkasteltiin kevyiden sähköisten liikkumisvälineiden vaikutuksia liikenneturvallisuuteen.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut