Koronan ilmaantuvuus yhä laskussa Espoossa – viikko toi 167 varmistettua tapausta lisää

Espoossa oli keskiviikkoon mennessä todettu yhteensä 3 837 laboratoriovarmistettua koronatapausta. Luku on kumulatiivinen, eli määrässä näkyvät myös jo taudista parantuneet. Arkisto / Johanna Erjonsalo

Koronan ilmaantuvuusluku on yhä laskenut Espoossa, selviää Espoon valmiusryhmän tilannekuvaraportista.

Keskiviikolle päivätyn raportin mukaan koronan ilmaantuvuusluku eli uusien tartuntojen määrä 100 000 asukasta kohti kahden viikon aikana oli keskiviikkona 110, kun vielä viime viikon keskiviikkona luku oli 130. Tämän viikon maanantaina ilmaantuvuusluku oli 114.

Espoossa oli keskiviikkoon mennessä todettu yhteensä 3 837 laboratoriovarmistettua koronatapausta. Luku on kumulatiivinen, eli se sisältää myös jo taudista parantuneet.

Tapausluku kasvoi 167:llä viime viikon keskiviikon luvusta. Sitä edeltävän viikon aikana varmistettujen koronatapausten määrä kasvoi 154 tapauksella ja sitä aikaisemmin puolestaan 224 tapauksella viikossa.

Espoon kaupungin keskiviikkona julkaiseman koronatilannekatsauksen mukaan viimeisen kahden viikon aikana Espoossa todetuista koronatartunnoista tartunnan lähde on jäänyt tuntemattomaksi 47 prosentissa tapauksista.

Perheenjäseneltä tai samassa taloudessa asuvalta tartunnan sai 32 prosenttia ja muualta lähipiiristä kuin samassa taloudessa asuvalta 12 prosenttia.

Työpaikalta tartunta tuli viidelle prosentille, yksityistilaisuudesta yhdelle ja matkalta yhdelle prosentille sairastuneista. Muut kontaktit olivat tartunnan lähteenä kahdessa prosentissa tapauksista.

Katsauksen mukaan viimeisen neljän viikon aikana koronatartunnan saaneista 16 prosenttia oli alle 18-vuotiaita, 34,5 prosenttia 18–34-vuotiaita ja 34 prosenttia 35–54-vuotiaita.

Tartunnan saaneista 55 vuotta täyttäneitä oli katsauksen mukaan 15,5 prosenttia.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut