Ilotulitteet työllistivät poliisia: Humaltuneet aikuiset ja alaikäiset lapset ammuskelivat pahimmillaan toisia ihmisiä kohti

Kuvituskuva. Pia Lyy

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos tiedottaa, että uudenvuoden yö oli Länsi-Uudellamaalla poliisin näkökulmasta vilkas.

– Kauniit ilotulitteet koristivat taivasta, mutta myös työllistivät poliisia.

Vuoden vaihde näkyi poliisin työssä lukuisina ilotulitteisiin liittyvinä tehtävinä. Osassa tapahtumista ilotulitteita käsittelivät humaltuneet aikuiset ja osassa taas alaikäiset lapset. Poliisi sai myös muistuttaa juhlakansaa ilotulitteiden turvallisesta ampumissuunnasta, sillä raketteja suunnattiin välillä rakennuksia ja pahimmillaan toisia ihmisiä kohti.

Uuden vuoden poliisitehtävien lukumäärä oli vielä torstaina päivällä maltillinen, mutta puoleen yöhön mennessä tehtävien määrä nousi yli sataan.

– Illalla ja aattoyönä Länsi-Uudenmaan poliisin hälytyspartioita tarvittiin noin 60 erilaisella häiriötehtävällä. Häiriökäyttäytyminen ja metelöinti kohdistui alkuillasta pääosin julkisille paikoille ja myöhemmin yöllä pääosin yksityisille paikoille, kertoo ylikomisario Jussi Päivänsalo.

Poliisi hälytettiin häiriötehtävien lisäksi noin 40 kotihälytystehtävään.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut