Espoon perusturvajohtaja: Espoo ei ole vielä saanut koronarokotteita, jättiurakka aloitetaan heti, kun mahdollista

Espoossa odotetaan vielä koronarokotusten alkamista. Jouko Tuomas-Kettunen
Katja Riihola

Katja Riihola

Espoo ei ole pystynyt aloittamaan koronarokotuksia, koska se ei ole vielä saanut rokotteita, Espoon perusturvajohtaja Juha Metso sanoi maanantaina aamupäivällä.

Metson mukaan rokotukset aloitetaan Espoossa heti kun mahdollista.

– En osaa sanoa aikataulusta tarkemmin. Tämä selvinnee viimeistään huomenna, hän kertoo.

Esimerkiksi Helsinki on ehtinyt jo rokottaa tuhatkunta henkilökuntaan kuuluvaa ja Helsinki tiedotti alkavansa tällä viikolla rokottaa terveydenhuollon ammattilaisten lisäksi hoivakotien asukkaita.

– Pyrimme rokottamaan niin nopeasti kuin mahdollista ettei meistä aiheudu viivästyksiä rokottamisen aloittamiselle ja tehokkaalle jatkamiselle, Metso sanoo.

Espoo tiedotti ennen vuodenvaihdetta pyrkivänsä aloittamaan rokottamisen viimeistään 11. tammikuuta eli viikon päästä maanantaina.

Rokotusjärjestyksessä noudatetaan THL:n ohjeita ja ensimmäisenä rokotteen saavat koronapotilaita hoitava terveydenhuollon henkilöstö, ympärivuorokautisen hoivan henkilöstö ja asukkaat sekä ikääntyneet ja henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistavia perussairauksia.

Espooseen perustettaneen kolme rokotuspaikkaa, Metso kertoo.

– Tämä tarkentuu, kun rokotukset päästään käynnistämään. Tähän vaikuttaa myös se, minkälaisia määriä rokotteita saamme, Metso sanoo.

Metson mukaan nyt täytyisi jatkaa koronan vuoksi annettujen määräysten ja suositusten noudattamista kunnes rokotteesta aletaan saada suojaa.

Espoon tuoreet koronaluvut osoittavat ilmaantuvuusluvun laskeneen alle sadan. Pahimmillaan ilmaantuvuusluku oli Espoossa yli 210. Ilmaantuvuusluku kertoo tartuntojen määrän kahden viikon aikana 100 000 asukasta kohden.

– Olemme nyt maratonin maalisuoralla ja nyt pitäisi jaksaa juosta maaliin saakka. Turvavälit, maskit ja hygienia, että välttyisimme sellaiselta rankalta koronatilanteelta, mikä on maailmalla, Metso luettelee.

Metso tekee huomenna viimeisen työpäivänsä Espoon perusturvajohtajana. Hän jää lomalle ja siitä eläkkeelle 7. tammikuuta.

Hän iloitsee siitä, että rokotukset päästään lähiaikoina käynnistämään ja toivoo kaikkien ottavan rokotteen koronaa vastaan.

– Aion itsekin ottaa rokotuksen, kun se on mahdollista.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut