Luonnonjäät käyttökunnossa aikaisintaan ensi viikon alkupuolella

Espoossa pääsee tällä hetkellä luistelemaan vain tekojäillä. Ulkoliikunta.fi -palvelu ehti kuitenkin näyttää, että monet luonnonjäät eli koulujen kentät olisivat jo käyttökunnossa.

Liikuntapalvelupäällikkö Jarmo Ikävalko pahoittelee väärää tietoa jäiden tilanteesta. Hän kertoo, että kentillä ovat menossa vasta valmistelutyöt.

– Meillä lähtee liikkeelle 40–50 kentän jäädytys. Lunta tampataan ensin tiukaksi pohjaksi. Säiliöautot kiertävät sen jälkeen loppuviikosta näillä kentillä, Ikävalko selvittää.

Hänen mukaansa työn alla olevat kentät on katsottu alueellisesti niin, että niitä olisi ympäri Espoota. Tekojäiden lähellä olevia luonnonkenttiä ei aleta edes jäädyttämään. – Kun pakkasjaksoa on luvattu, ehkä kenttiä saadaan luistelukuntoon ensi viikon alkupuolella. Jos ja kun pakkasjakso pitenee, jäädytetään lisää kenttiä, Ikävalko sanoo.

Jatkossakin luonnonjäiden kunnossapito vähenee Espoossa. Tämä johtuu Ikävalkon mukaan osaltaan säästötoimista mutta myös säistä.

Nyt Espoossa on yhdeksän tekojäätä. Ensi syksyksi saadaan yksi lisää, kun Matinkylän tekojää voidaan ottaa käyttöön.

Tekojäitä tulee jatkossa lisää maltillisesti.

Jarmo Ikävalko

Seuraavana listalla on iso tekojää Leppävaaran urheilupuistoon. Ikävalko epäilee, että sen valmistumiseen menee vielä aikaa.

– Tekojäitä tulee jatkossa maltillisesti.

Liikuntapalvelupäällikkö vakuuttaa, että jatkossa jäiden todellinen kunto näkyy luotettavasti ulkoliikunta.fi palvelussa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut