"Kauppa kävi kuin rajuilma" – alehintaan myydyt poistoviinit vietiin käsistä

Alennettuun hintaan myytävien viinien tilaukset tehdään Alkon verkkokaupan kautta. _
Jussi Vehkasalo

Jussi Vehkasalo

Alehintaan kaupan olevat viinit myytiin loppuun muutamassa hetkessä Fiksuviini.fi-palvelun kautta heti vuoden alkupäivinä. Jo lokakuussa avattu palvelu uudistui vuodenvaihteessa niin, että entistä useampi viinien maahantuoja on palvelussa mukana.

Fiksuviini-palvelu kokoaa maahantuojien viinien poistoeriä samalle nettisivustolle, tuotteet ovat myynnissä niin kauan kuin niitä riittää. Viinien myynti tapahtuu Alkon verkkokaupan kautta.

– Kauppa kävi kuin rajuilma. Olimme omissa laskelmissamme kuvitelleet, että poistoviinejä riittäisi pitempään, mutta menestys yllätti meidät moninkertaisesti, kertoo Fiksuviinin ideoitsija, Domaine Wines Finlandin kaupallinen johtaja Henry Johansson.

– Perjantaina on tulossa seuraava tuote.

Johanssonin mukaan useampi tuhat viinipulloa meni kaupaksi lyhyessä ajassa. Vuodenvaihteessa palveluun tuli tarjolle poistoviinejä Domaine Wines Finlandin lisäksi myös maahantuojilta Nordalco ja Solera Finland.

Viinien maahantuojat kamppailevat jatkuvasti poistoviinien kanssa. Joskus ravintolat tilaavat erikoiseriä, jotka eivät kaikki tulekaan myydyiksi tai Alkon odotettu myynti ei kohtaa todellisuutta. Pahimmillaan viinejä joudutaan hävittämään tuhansia pulloja, koska myyjä ja ostaja eivät kohtaa toisiaan. Fiksuviinin tavoite on saada poistoerät myydyiksi ja samalla tuottaa viininystävälle positiivisia kokemuksia sellaisten viinien parissa, joita hän ei ehkä muuten ostaisi, kerrotaan Viisi Tähteä -verkkojulkaisun tiedotteessa.

Fiksuviini-palvelun kautta viinien myynti Alkon kautta vähentää tiedotteen mukaan myös turhaa ympäristökuormitusta, sillä usein poistoeriä myydään esimerkiksi Viron viinikauppiaille, jotka myyvät niitä meille takaisin tarjoushintaan hyvällä katteella.

– On ekologisesti kestämätöntä, että viinejä joudutaan kuljettamaan edestakaisin Suomenlahden yli pelkästään siksi, että tuotteet saadaan kuluttajille tarjolle ja myydyiksi, Johansson perustelee tiedotteessa.

Onko tämä laakso Euroopan trendikkäin viinialue? – Savoyn sommelier: "Sieltä tulee mahtavia viinejä"

Suomalais-virolainen verkkokauppa aloitti juomien myynnin Suomeen – Tilauksen voi tehdä verkkokaupassa tai ravintoloissa olevilla asiakaspäätteillä

Alkoholittomien oluiden suosio kasvaa – nyt tuli jo ensimmäinen prosentiton joulubissekin

Stadin safka aloittaa toimintansa – Helsinkiläisille jaetaan hävikkiruokaa ruokakasseina, yhteisölounaina ja välipaloina

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut