Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

16-vuotiaalle viiden vuoden vankeusrangaistus kahdesta tapon yrityksestä

Oikeus: Kirkkonummelainen poika tuomittiin viiden vuoden vankeusrangaistukseen.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut 16-vuotiaan kirkkonummelaisen pojan viideksi vuodeksi vankilaan kahdesta tapon yrityksestä ja yhdestä törkeästä ryöstöstä.

Rikokset tehtiin 26. syyskuuta ja 2. lokakuuta Kirkkonummen aseman lähellä ja Tolsassa.

Ensimmäisen puukotuksen tapahtumat lähtivät liikkeelle Asematiellä lähellä rautatieasemaa aamuyöllä ennen kello 6.

Uhrina oli tekijälle tuntematon mies, joka sai iskuja muun muassa vatsaan ja selkään.

Mies sai soitettua veljelleen, joka soitti ambulanssin. Miehellä oli vielä ambulanssissa päässä tekijän lippalakki, jonka hän oli poiminut maasta.

Tekijää ei saatu kiinni rikospaikalta. Hänet tunnistettiin kuitenkin viereisen parkkitalon ja Ostarin pankkiautomaatin valvontakameroista, joissa myös voitiin havaita samanlainen lippalakki, joka uhrilla oli päässä ambulanssissa.

Lippalakista löytyi myös tekijän dna:ta.

Toinen oikeudessa ollut tapaus liittyi pillerikauppaan, jota hierottiin metsässä 2. lokakuuta. Tapaamisesta oli sovittu ennakkoon ja kaupanteossa oli mukana useampi henkilö.

Puukotuksen uhri sai tilanteessa useita puukoniskuja.

Noin puolen yön aikaan lähellä Vanhaa Rantatietä tapahtuneessa tilanteessa oli mukana myös Asematien rikoksesta tuomitun pojan isoveli.

Isoveljen osalta syyte tapon yrityksestä hylättiin, ja tuomioksi luettiin törkeä ryöstö.

Tuomioksi määrättiin vankeutta 2 vuotta 10 kuukautta ja hänet määrättiin vangittavaksi.

Lieventävänä asiana otettiin huomioon, että hän oli myöhemmin yöllä pyytänyt isäänsä soittamaan tapahtumista hätäkeskukseen.

Lisäksi oikeus tuomitsi 2. lokakuuta metsässä tapahtuneiden rikosten yhteydessä kaksi henkilöä 6 ja 9 kuukauden vankeusrangaistuksiin ryöstöstä. Yhden syytteessä olleen tytön syytteet hylättiin.

Kahdesta tapon yrityksestä ja törkeästä ryöstöstä tuomittu 16-vuotias poika sai yhteisrangaistuksena vankeutta 5 vuotta. Hän on ollut vangittuna jo lokakuun alkupuolelta lähtien.

Tuomiot, jotka on annettu 30. joulukuuta, eivät ole vielä lainvoimaisia.