Kevätlukukauden alkaessa Espoossa on karanteeneja kahdessa koulussa

Espoo on ilmoittanut tällä viikolla poikkeuksellisesti tiistaina uusista karanteeneista kouluissa ja päiväkodeissa. Yleensä karanteenit julkistetaan keskiviikkoisin, mutta loppiaisen vuoksi se tehtiin jo tiistaina.

Karanteenit koskevat kahta koulua. Meritorin koulusta on karanteenissa 17 henkilöä ja Veräjäpellon koulusta 24 henkilöä.

Tiedot julkaistaan Espoon verkkosivulla sen jälkeen, kun altistuneiden lasten huoltajat, altistunut henkilökunta sekä muiden lasten huoltajat ja muu henkilökunta ovat ensin saaneet tiedon ja altistumisketjut on jäljitetty.

Lukumäärät voivat tarkentua vielä myöhemmin viiveellä jäljitystyön edetessä.

Viikko aiemmin karanteenit koskivat kolmea koulua ja yhtä päiväkotia.

Koronakoordinaatioryhmä linjasi 5. tammikuuta pidetyssä kokouksessaan, että voimassa olevien rajoitusten ja suositusten voimassaoloa jatketaan tammikuun loppuun asti.

Voimassaoloajan jatkamisella torjutaan epidemian ja uuden virusmuunnoksen leviämisen sekä sosiaali- ja terveydenhuollon ylikuormittumisen uhkaa.

Kaikki yleisölle avoimet asiakastilat on edelleen suljettu. Tämä tarkoittaa esimerkiksi kaupunkien kaikkia sisäliikuntatiloja, kulttuuritaloja, museoita ja nuorisotiloja.

Viime vuoden loppuun mennessä yhteensä 3 837 espoolaista oli sairastunut koronaviruksen aiheuttamaan covid-19-tautiin.

Mainos: Suomen luontokeskus Haltia

Etusivulla nyt

Mainos: HotLips

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut