Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona-aika antoi uusia sävyjä Onni ja Linda Arnkilin musiikkiin

Espoolaistaustaisen Onni Arnkilin esikois-EP julkaistaan perjantaina 8. tammikuuta. EP kantaa nimeä Gionni.

Gionni on työstänyt kappaleitaan pitkään, ja koronaepidemia on jättänyt omat jälkensä soundiin.

Monista vaihtoehdoista EP:lle valikoitui neljä biisiä.

Soundissa on vähän itämaisia vivahteita.

Ne tulevat Gionnin mukaan siitä, että hän pitää orgaanisista soittimista.

– Koronatilanne on aiheuttanut ahdistusta, ja siksi haluan julkaista biisejä, joita tehdessä on tuntunut hyvältä. Ne ovat olleet pakokeino arjesta.

Gionni sanoo tekevänsä musiikkia fiilispohjalta. Se lähtee tunteiden käsittelystä, päänsisäisistä jutuista ja arkisistakin asioista.

– Itsetutkiskelu on pysyvä elementti. Inspiraatio tulee siitä, kun koen ja tunnen ympärillä tapahtuvia asioita. Vuosi on ollut monin tavoin koetteleva ja silmiä avaava.

EP:n kappaleista TYPE (feat. Jodahe) julkaistiin marraskuussa singlenä.

Suurimmat odotukset Gionni kohdistaa Rockstariin. Kappale on tehokas ja ytimekäs.

– Kyseinen biisi tulee olemaan myös eepeen promoissa ja teasereissa, joten sen ympärille voidaan odottaa paljon liikettä.

Fiilikseltään Rockstar -kappaletta voisi verrata kuluneen vuoden jättihittiin, Internet Moneyn Lemonade -kappaleeseen. Kappaleella on nopeaa räppäämistä ja rauhallisia, melodisia lauluosioita.

Gionni on tuottanut itse kolme EP:n biiseistä ja hän on tehnyt niihin myös taustat. Hän haaveilee pystyvänsä elättämään itsensä musiikilla.

– Biiteillä ei ole kieltä, joten pyrkimyksenä on kansainvälistyminen ja musiikin tuottaminen maailman mittakaavassa. Itse haluaisin esittää musiikkia Suomen mittakaavassa.

Gionnin musiikin genrerajat häilyvät trapin, rapin ja popin alueilla.

Noin kuukausi sitten sisarukset Linda ( Lidia Moods) ja Onni Arnkil (Gionni) julkaisivat yhteisen singlen Isolation.

Molemmat olivat keväällä työstämässä omia EP -julkaisujaan, kun Uudenmaan koronasulku tuli. Sattuma antoi aikaa luoda yhteistä musiikkia, kun he jäivät yhdessä mökille aiottua pidemmäksi aikaa. Lopputuloksena syntyi Isolation-biisi, jonka sanoma ja tunnelma kiteyttävät korona-ajan tuntemuksia. Kappaleen sanoma kiteytyy siihen, että unelmoimme, kaipaamme, haluamme rakkautta ja odotamme aina parempaa huomista.

– Isolation on Lindan ensimmäinen ja tärkeä julkaisu ja halusin tukea siskoa siinä. Ehdottomasti aiomme tehdä tulevaisuudessa lisää musiikkia yhdessä.

Mökki on Arnkilin sisaruksille tärkeä paikka. Siellä on syntynyt myös Onnin Sataa-biisi, joka on julkaistu runsas vuosi sitten.

– Siellä on luova ympäristö, Gionni naurahtaa.

Isolation antaa esimakua Lidia Moodsin debyytti EP -julkaisuista, joita tullaan julkaisemaan vuoden 2021 aikana peräti kaksi. Hän viimeistelee tuotantoaan parhaillaan.

Espoossa asuessaan Arnkilin sisarukset ovat käyneet Kirkkojärven alakoulua, Muuralan alakoulua ja hetken myös Tapiolan lukiota. Musiikkia he ovat opiskelleet muun muassa Espoon musiikkiopistossa.