Koronavilkku-sovelluksesta on julkaistu uusi päivitysversio 7. tammikuuta. Versio 2.0 mahdollistaa tiedonvälityksen Koronavilkun ja useiden muiden eurooppalaisten koronasovellusten välillä, tiedottaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Useimmissa puhelimissa Koronavilkku päivittyy automaattisesti, THL suosittelee kuitenkin varmistamaan, että sovellus on päivittynyt. Tämän voi tehdä käymällä sovelluskaupassa (Google Play tai Apple App Store).
Yhteentoimivuus eri Euroopan maiden sovellusten välille on kehitetty EU-rahoituksella. Tällä hetkellä yhteentoimivuusalueeseen ovat liittyneet Saksa, Italia, Irlanti, Espanja, Latvia, Kroatia, Tanska, Hollanti ja Puola.
Koronavilkun käyttäjä voi nyt saada ilmoituksen mahdollisesta altistumisesta, vaikka tartunnastaan ilmoittanut henkilö käyttäisi jotakin muuta eurooppalaista koronasovellusta. Vastaavasti jos käyttäjällä todetaan tartunta, hän voi halutessaan välittää siitä tiedon myös muiden maiden koronasovellusten käyttäjille.
– Koronavilkun yhteensopivuus muiden sovellusten kanssa tehostaa koronaviruksen tartuntaketjujen katkaisua ja estää epidemiaa leviämästä myös silloin, kun sovellusten käyttäjät liikkuvat eri maiden välillä, sanoo THL:n tiedonhallintajohtaja Aleksi Yrttiaho.
Tartunnasta ilmoittava käyttäjä päättää itse, antaako hän luvan rajat ylittävään tietojen vaihtoon. Käyttäjää ei voida tunnistaa jaettavasta tiedosta. Tiedot luovutetaan EU-komission tuottaman ja tarjoaman tietoturvallisen yhdyskäytäväpalvelun kautta. Liikenne- ja viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskus on arvioinut järjestelmän tietoturvallisuuden.