USU: Yli miljoonan tuloihin yltääkin yli tuhat suomalaista

Yli miljoonan euron vuosituloihin on viime vuosina yltänyt yli tuhat suomalaista, kertoo Uutissuomalainen. Määrä on suurempi kuin aiemmin on tiedetty. Uutissuomalaisen verottajalta saamasta uudesta tilastosta käy ilmi, että vuonna 2019 miljoonatuloihin pääsi 1 031 tulonsaajaa. Ennätysvuosi koettiin vuotta aiemmin, jolloin 1 078 suomalaista ansaitsi yli miljoonan.

Aiemmin on uutisoitu, että tulomiljonäärejä olisi enimmillään ollut 963 vuonna 2018. Määrää nostaa se, että verottajan tilastossa on ensimmäistä kertaa huomioitu myös verovapaat päivärahat ja kilometrikorvaukset sekä osinkojen veroton tulo-osuus listatuista ja listaamattomista yrityksistä, kertoo ekonomisti Aki Savolainen Verohallinnosta.

Suuri osa suurituloisista kerryttää ansionsa pääomatulona. Ansiotuloissa yli miljoonaan euroon on verottajan mukaan päässyt parhaimmillaan 192 palkansaajaa vuonna 2017.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut