Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoon urheiluseurat vaativat koronarajoitusten lieventämistä: Lapsille ja nuorille saatava lupa harrastaa sisätiloissa

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatiotyöryhmä jatkoi rajoituksia tammikuun loppuun saakka. Sen vuoksi Espoon kaupungin sisäliikuntatilat kuten uima- ja liikuntahallit sekä jäähallit ovat kiinni. Myös Espoon Jääurheilun Tuki pitää jäähallinsa suljettuina.

Kaikki organisoitu harrastustoiminta on edelleen keskeytettynä sisätiloissa. Lisäksi kaikki yli 20-vuotiaiden harrastustoiminta on yhä keskeytettynä myös ulkona.

Koronakoordinaatioryhmä on kertonut, että se arvioi ensi viikolla uudelleen, voidaanko lasten- ja nuorten harrastustoimintaa avata asteittaisesti.

Tähän liittyen Espoon urheiluseurojen edunvalvontaryhmä on lähestynyt kaupunginjohtaja Jukka Mäkelää ja hänen kauttaan koko koronakoordinaatiotyöryhmää kirjelmällä.

– Vahva toiveemme on, että alle 20-vuotiaat voisivat taas jatkaa harrastamistaan ja harjoitteluaan sisätiloissa. Tämä on mahdollista, kun voimassa olevat rajoitukset puretaan alle 20-vuotiaiden sisätiloissa tapahtuvan harjoittelun osalta, toteaa edunvalvontaryhmän puheenjohtaja Olli-Pekka Lintula.

Hän sanoo, että espoolaisseuroilla on kyky järjestää harjoittelu turvallisesti. Kun rajoituksia puretaan, seurat ovat valmiita sopeuttamaan toimintaansa sen mukaan, mitä niiltä vaaditaan.

Lintulan mukaan seuroissa ja harjoitustoiminnassa noudatetaan erittäin kuuliaisesti suosituksia ja rajoituksia. Niissä on sitouduttu toimimaan terveyttä edistävillä tavoilla kaikissa tilanteissa.

– Me pidämme tärkeänä sitä, että lapset ja nuoret voivat harrastaa liikuntaa. Toivottavasti myös koronakoordinaatioryhmä näkee sen merkityksen. Uskomme siihen, Lintula jatkaa.

Kirjelmässä muistutetaan, että viime joulukuussa tehdyn kyselyn mukaan Espoon koronatartunnoista noin yksi prosentti tuli urheilun ja liikunnan parista.

Espoon urheiluseurojen edunvalvontaryhmä ottaa kantaa Espoon liikuntaa ja urheilua koskeviin asioihin. Puheenjohtajan lisäksi siihen kuuluu kuusi eri seuroja edustavaa jäsentä.

Vuonna 2016 perustetussa edunvalvontaryhmässä on vaihtuva edustus yksilö- ja joukkuelajien seuroista, suurista ja pienistä.