Espooseen suunnitellaan liikuntakeskusta, jossa ylitetään esteitä roikkumalla, ryömimällä ja kiiveten – "Tämä on kuin Ninja Warrior tai Tough Viking"

Mikä ihme on OCR Factory? Paikan piti alunperin aueta vuodenvaihteen tienoilla Suomenojalla, mutta tilan muutostöiden luvat ovat kestäneet oletettua kauemmin.

OCR tulee sanoista obstacle course racing. Suomeksi lajia kutsutaan esteratajuoksuksi. Moni tietää lajin, mutta ei sen nimeä.

Toimitusjohtaja Miia Klärich selvittää, että sana esteratajuoksu ei anna lajista oikeata kuvaa. Siinä esteitä ei ylitetä juoksemalla, vaan niiden suorittamiseen tarvitaan voimaa ja oikeaa tekniikkaa.

– Hypitään, roikutaan, ryömitään ja kiivetään, juostaankin. Tämä on kuin Ninja Warrior tai Tough Viking. Monien tuntema Extreme run on myös periaatteessa hupimielinen OCR-tapahtuma.

Tähän Elina Koponen jatkaa, että OCR:ssä tulee kuntoiltua huomaamatta.

– Tässä saa haastaa itseään uudella tavalla, personal trainer, ryhmäliikunnan ohjaaja ja kuntokeskusten laitetoimittajana toiminut Koponen vakuuttaa.

Klärich kertoo, että hänellä on jo yli 10 vuotta ollut mielessä oman liikuntakeskuksen perustaminen. Ajan myötä hän kääntyi sille kannalle, ettei siitä tulekaan perinteinen liikuntakeskus.

– Osallistuin Tough Viking -kisoihin. Siellä tuli vastaan esteitä, joita minun oli vaikea suorittaa. Harmitti, koska tietyt esteet toistuivat joka vuosi enkä voinut missään harjoitella niitä varten.

Myös Koponen on hurahtanut OCR:ään. Hän tulee vetämään liikuntakeskuksessa tunteja Klärichin lisäksi.

– Tämä on erilainen kuin muut kuntokeskukset. OCR on vain osa tarjontaamme . Meille tulevat myös tilat ja välineet esimerkiksi voima- ja kestävyysharjoitteluun kahvakuulista ja juoksumatoista lähtien. Ajatuksenamme on toiminnallinen harjoittelu, toimitusjohtaja painottaa.

Koronarajoitukset näyttävät edelleen jatkuvan ainakin tammikuun loppuun saakka. Sen vuoksi liikuntakeskuksen avautumisen lykkääntyminen ei olekaan Klärichin mukaan paha juttu.

– Todennäköisesti pääsemme avaamaan aikaisintaan huhtikuussa. Tästä tulee Suomen ensimmäinen kattava OCR sisäharjoittelukeskus. Tällä hetkellä Suomessa lajia voi harrastaa sisätiloissa ainoastaan Vaasassa, jossa kiipeilykeskuksen yhteyteen on rakennettu pieni OCR alue, Klärich tietää.

Sekä Klärich että Koponen ovat espoolaisia, joten Espoo oli luonteva paikka OCR Factorylle.

– Sopivan tilan löytäminen oli vaikeaa. Korkeutta sillä pitää olla vähintään kuusi metriä, koska juoksuramppi nousee yli neljän metrin korkeuteen. Lisäksi tilan pitää olla suorakaiteen muotoinen, koska siellä kiertää 120 metrinen juoksurata.

Liikuntakeskukseen tulee ohjattuja tunteja ja mahdollisuutta vapaaseen harjoitteluun. Jäsenien alaikäraja on 16 vuotta, mutta lapsille on tunteja 4-vuotiaista lähtien.

– Lapsille ja aikuisille on omat tuntinsa. On kätevää, kun lapsen harjoitellessa voi itse liikkua aikuisten ryhmässä. Se on sitä omaa aikaa, Koponen tietää.

Liikuntakeskus

OCR Factory

Noin 1 500 neliön vuokratila, joka ollut varastokäytössä.

Vaatii asemakaavan muutoksen, jotta voidaan muuttaa liikuntatilaksi. Sen jälkeen voidaan hakea rakennuslupaa isompia muutostöitä varten.

Hallissa korkeutta reilut kuusi metriä.

Avataan Suomenojalla Finnoonlaaksontie 7 kevään aikana, todennäköisesti aikaisintaan huhtikuussa.

Yrityksessä neljä osakasta, joista Miia Klärich toimitusjohtaja.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut