Kirkkonummi aloittaa rokotukset – ensimmäisinä vuorossa hyvin rajatut ryhmät

Kuvituskuva. Arkisto/Aulikki Jääskeläinen

Paavo Rantalainen

Kirkkonummen kunta aloittaa koronarokotukset tänään maanantaina 11. tammikuuta. Ensin rokotetaan hoitohenkilöstöä ja hoivakotien asukkaita, sitten yli 80-vuotiaita.

Rokotusjärjestyksessä noudatetaan kansallisia ja alueellisia ohjeita.

Ensimmäisenä rokotetaan vain koronaviruspotilaiden ja -epäilyjen hoitoon, näytteenottoon ja diagnostiikkaan osallistuva henkilöstö sekä ikäihmisten ympärivuorokautisen hoivan henkilökunta ja asukkaat.

Kirkkonummen osalta ensi vaiheen rokotettaviin kuuluvat myös kotihoidon ja kotisairaalan henkilökunnasta ne, jotka osallistuvat koronavirusnäytteenottoon tai hoitavat koronaviruspotilaita.

Väestön rokotukset alkavat myöhemmin ja siitä tiedotetaan erikseen, eikä ajanvaraus ole vielä mahdollista.

Kun koko väestön rokotukset alkavat, ensimmäisenä rokotettavina vuorossa ovat 80 vuotta täyttäneet.

Rokotemääristä, jotka Kirkkonummelle saadaan alkuvaiheessa, ei kunnan tiedotteessa kerrota. Muiden kuntien tietojen perusteella määrät ovat hyvin pieniä, yleensä vain muutamia satoja annoksia.

Espoon sairaalassa, joka toimii myös Kirkkonummen terveyskeskussairaalana, alkoivat henkilökunnan rokotukset viime maanantaina. Espoon kaupunki aloittaa hoitohenkilöstön ja hoivakotien asukkaiden rokotukset 11. tammikuuta.

Rokotteita on saatu Suomeen huomattavasti vähemmän kuin vielä joulukuussa odotettiin. THL:n mukaan koko maahan saadaan tammikuussa 50 000 annosta viikossa.

Ensimmäisenä Suomessa rokotettiin erikoissairaaloiden henkilökuntaa, joka on koronapotilaiden kanssa tekemisissä.

Rokotusten arvioidaan jatkuvan koko tämän vuoden. Koronarokote on vapaaehtoinen ja kaikille ilmainen.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut